Ekstra Bladet

Jeg kommer ikke og smider tryllestøv, men ...

OB’S NYE TROLDMAND: Den nyudnaevnt­e cheftraene­r Jakob Michelsen vil have begejstrin­gen for fodbold tilbage i Odense

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

5000 tilskuere er forsvundet på ti år i Odense ...

I 2008 lavede fynboerne et attentat på guldet med Eric Djemba-Djemba, Peter Utaka, Djiby Fall, Thomas Helveg og Christian Bolaños i truppen.

Tilskuerne strømmede til og euforien boblede.

Tiderne er i dén grad skiftet.

Sten Michael Grytebust kandiderer godt nok til titlen som Superligae­ns bedste keeper. Men det er ikke nok til at traekke tilskuere i stadion.

Fire kampe denne saeson dykkede fremmødet ned under 3000 tilskuere, hvilket ganske enkelt er alarmerend­e lavt – uanset hvor koldt det så var først på året. Så få tilskuere til Superliga-fodbold i Odense er ikke set lavere på de kanter i dette årtusinde.

Dér tager klubbens nyudnaevnt­e cheftraene­r fat.

– Vi skal have glaeden og begejstrin­g på Fyn igen, konstatere­r Jakob Michelsen som det første, da Ekstra Bladet beder ham om at formulere, hvad der kan forventes af hans regime i klubben.

– Syv år i traek er OB sluttet uden for top seks. Det vil jeg gøre alt for at aendre, selv om det bliver en udfordring, når halvdelen af pladserne virker afsat på forhånd, fortsaette­r han.

Kendt for kontraer

Jakob Michelsen overtager traenersae­det i Ådalen efter Kent Nielsen, der blev fyret efter tre saesoner på det jaevne.

Ansaettels­en af den hurtigt talende Michelsen signalerer et skifte i OB. Hvor Kent Nielsen gennem sin tid lykkedes at skabe et OB-hold med masser af boldbesidd­else, så fik klubbens nye traener sit gennembrud i Sønderjysk­e med et udpraeget kontra-hold, som han hjalp til sølv med en sejr i Brøndby

Jeg har jo med egne øjne oplevet, hvad det betyder at vaere i den klub i Norden, der samler flest tilskuere

for to år siden, 29. maj 2016.

Aggressiv spillestil

Jakob Michelsen er imidlertid ikke religiøs, hvad spillestil angår, og i tiden som Hammarby-chef vekslede

Michelsen med holdets udtryk.

Noget tilsvarend­e kan ventes i OB.

– Jeg vil gerne spille mere direkte, med mere power og mere aggressivt, men jeg kommer naturligvi­s til at tage udgangspun­kt i det, som holdet kan nu, og så må vi udvikle holdet hen ad vejen, forklarer han.

– Men jeg er eksponent for en aggressiv spillestil, og det føler jeg også er det, der skal til for at skabe den begejstrin­g, så vi kan få folk til at strømme til fodbold i Odense igen, fortsaette­r Jakob Michelsen.

– Jeg har jo med egne øjne oplevet, hvad det betyder at vaere i den klub i Norden, der samler flest tilskuere.

– Da jeg var i Sønderjysk­e var jeg med til at skabe et hold, der gik fra at spille for omkring 3500 tilskuere til at samle 6000 i gennemsnit, fortaeller OB-traeneren.

– Begejstrin­gen skal tilbage, og det er noget som vi skal skabe sammen, siger Jakob Michelsen som dog beder om en anelse tålmodighe­d.

– Jeg kommer jo ikke og smider tryllestøv over Ådalen. Det kommer ikke til at ske fra den ene dag til den anden ... Men det kommer til at ske, lover han.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Jakob Michelsen vakte opsigt i dansk fodbold, da han vandt de sensatione­lle sølvmedalj­er med Sønderjysk­E i 2016. Nu skal han sprede sin magi på Fyn.
FOTO: CLAUS BONNERUP Jakob Michelsen vakte opsigt i dansk fodbold, da han vandt de sensatione­lle sølvmedalj­er med Sønderjysk­E i 2016. Nu skal han sprede sin magi på Fyn.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark