Ekstra Bladet

Caroline klar til mødrehjael­p

-

Ikke at hun selv har planer i den retning, men Caroline Wozniacki går nu aktivt ind i tennis-mødrehjael­pen for at beskytte de spillere, der vender tilbage efter barsel, så de kan seedes ud fra den rangering, de forlod.

– Det er en positiv ting, at man gerne vil vaere mor og starte en familie, og så skal man have lov til at komme tilbage med samme status, som man havde. Ligesom barsel på et normalt arbejde. Det ville kun vaere fair, siger hun

I øjeblikket lader WTA spillerne deltage i otte turneringe­r, men uden at de får deres rangering med sig til lodtraekni­ngen, hvor de altså ikke kan seedes. De kan deltage i otte turneringe­r inklusive to grand slams. Wildcards modregnes ikke i kvoten.

Serena Williams var verdens nummer et, da hun gik på barsel, men er altså useedet i Paris.

Det betyder, at hun kunne have mødt en topseedet i første runde. I Indian Wells tabte hun i tredje runde til søster Venus, mens Naomi Osaka slog hende i første runde i Miami.

Et svaert spørgsmål

Victoria Azarenka, der er ude i samme øvelse som mor, ser problemet fra to sider:

– Af respekt for hvor hun og jeg kom fra før barsel, ville det vaere fair at seede os. Men jeg må også se det fra den anden side i forhold til de spillere, der dagligt arbejder hårdt, mens vi er vaek. Det er et svaert spørgsmål, som alle helst skal vaere enige om, så vi har startet diskussion­en i spillerråd­et, siger hviderusse­ren, der selv er medlem.

Af respekt for hvor hun og jeg kom fra før barsel, ville det vaere fair at seede os

En tredje, forholdsvi­s nybagt mor, Mandy Minella fra Luxembourg, er modstander af en beskyttet rangering til mødre.

– Det skal vaere, som det er nu. Vi ville slet ikke diskutere det, hvis det ikke var for Serena. Og hun er så god, at hun hurtigt vil vaere tilbage i toppen. Men hvis hun var seedet nu, ville han tage rangeringe­n fra en anden.

Hun bliver skarp

Caroline Wozniacki føler sig også sikker på, at veninden Serena snart er på toppen igen.

– Det bliver helt sikkert ikke nemt, men jeg tror ikke, hun ville komme tilbage nu, hvis hun ikke troede på, at hun kan vaere med helt i toppen. Det er Serena, vi taler om. Der er kun én Serena, og jeg er sikker på, at hun nok skal finde en vej tilbage.

– Jeg har det sådan, at lykkes det ikke for hende her i Paris, så har hun graes- og hardcourt-saesonerne forude, og det er der, jeg tror, hun bliver rigtigt skarp.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Spillerne skal have lov til at beholde deres seedning under barselsorl­ov, mener Wozniacki.
FOTO: ALL OVER PRESS Spillerne skal have lov til at beholde deres seedning under barselsorl­ov, mener Wozniacki.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark