Ekstra Bladet

HVO’N SKAER’N Vestjysk jubel

SÅ LYKKEDES DET: Skjern vandt DM-guldet efter en vanvittig anden DM-finale, hvor BSV til det sidste havde chancen for at tvinge sig i en tredje kamp

-

Hvo’n skaer’n? Jo tak, hvis du spørger en vestjyde lidt nord for Tarm om, hvordan den skaer, så går det vist meget godt.

Skjern tabte finalen sidste år, men i en hektisk og vanvittig anden DM-finale slog de normalt grønblused­e til i Silkeborg og nedlagde BSV med 27-26 efter 15-12 føring ved pausen. Dermed vinder vestjydern­e deres andet DM efter det første guld i opryknings­saesonen 1999.

For en stiv uge siden lignede Skjern laenge et mandskab på vej til en kollektiv bisaettels­e – hvorefter vestjydern­e alligevel fik kaempet sig tilbage mod overmagten fra BSV og endog havde chancen for at sikre sejren på hjemmebane. Det ville så i givet fald have vaeret første gang siden 1-0 i kampen, der endte 29-29.

Iskold Eggert

I aftes i Silkeborg var stort set alt vendt til modsat fortegn. Skjern førte hele vejen fra start til slut, og selv hardcore BSV-fans i den steghede Jysk Arena må have vaeret på vej til at opgive aevred, da vestjydern­e ni minutter inde i anden halvleg førte med hele 20-14.

Men praecis som for ni dage siden, tippede kampen igen totalt.

På fem minutter hentede midtjydern­e fem scoringer i streg, og alt var igen totalt åbent som på en lang lørdag i en af sponsor Lars Larsens varehuse. 19-20 på tavlen et kvarter før tid, og hallen kogte!

En af nøglerne til kampurets noget sløve vandring op gennem talraekker­ne hed udnyttelse af straffekas­t. Anders Eggert plaffede iskoldt sine seks første fra syv meter i kassen, inden han lobbede på overligger­en.

Til gengaeld lukkede holdkammer­aten og mirakelman­den Tibor Ivanisevic nok engang totalt af og parerede BSV’s første fire straffekas­t! Mads Øris, Johan Hansen, Nikolaj Øris og Jakob Lassen måtte alle med tomt blik vandre fra cowboy-duellen uden succes.

For mange straffe

Skjern mistede et kvarter før tid norske Bjarte Myrhol – en slider af guds nåde i begge ender af banen – da han rendte ind i sin tredje udvisning i en kamp, der generelt nok havde et par to minutters-straffe for mange. 15 udvisninge­r er lige til den grove side i en DM-finaleDet led kvaliteten periodisk under – men spaendinge­n i guld-kampen var gudskelov intakt.

Vild afslutning

BSV sendte Sebastian Frandsen på mål midt i anden halvleg, da Søren Rasmussen var løbet tør for redninger, og det havde effekt.

Omvendt plukkede landsholds­keeper Emil Nielsen også helt frie skud i den anden ende.

Slutfasen blev sindssyg! BSV røg bagud med tre, men halede konstant ind. Anders Eggert øgede til 24-26 på sin niende scoring på straffe på ti forsøg. Jakob Lassen reducerede, Eggert braendte på Sebastian Frandsen. Michael V. Knudsen reducerede med en teleskopar­m – for så kort før tid at braende et forsøg på stolpen.

Nikolaj Øris havde udligninge­n – og en tredje finalekamp – i naeverne, men Emil Nielsen nappede hans underhånds­flaek kort før slut.

Festen kan fortsaette på en eller anden fars roemark ved Skjern ...

For en stiv uge siden lignede Skjern laenge et mandskab på vej til en kollektiv bisaettels­e

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Følelserne fik frit løb, da Skjern efter en medrivende kamp i Silkeborg i aftes snuppede DM-guldet med sejr over Bjerringbr­o-Silkeborg. Med en sejr og en uafgjort er Skjern nu mestre for første gang siden 1999.
FOTO: HENNING BAGGER Følelserne fik frit løb, da Skjern efter en medrivende kamp i Silkeborg i aftes snuppede DM-guldet med sejr over Bjerringbr­o-Silkeborg. Med en sejr og en uafgjort er Skjern nu mestre for første gang siden 1999.
 ??  ?? Skjern var i finalen i 2015 og 2017, men måtte begge gange nøjes med sølv, så i aftes var der grund til at juble.
Skjern var i finalen i 2015 og 2017, men måtte begge gange nøjes med sølv, så i aftes var der grund til at juble.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark