Ekstra Bladet

DET KOMMER NOK TIL AT BIDE MIG I RØVEN Arbejder hårdt

I HOLDETS TJENESTE: Jeg kommer aldrig til at score 25 mål på én saeson, konstatere­r Yussuf Poulsen, der udfylder den rolle, som traenerne forlanger

- JONAS RYEFELT ANNE-SOFIE MÜLLER jry@eb.dk; asbm@eb.dk

Mange angribere har kun mål for øje, når de går på banen. Men der findes også andre typer.

Yussuf Poulsens målprodukt­ion er godt nok ikke overvaelde­nde, men til gengaeld kan han bidrage med meget andet, hvilket også er en af grundene til, at landstraen­er Åge Hareide havde ham med fra start i den afgørende VM-kvalifikat­ionskamp mod Irland.

Enhver traener, der saetter Yussuf Poulsen på banen, ved, at han får en spiller, der arbejder hårdt i holdets tjeneste. For ham handler det om at gøre det bedst mulige for holdet, selv om det måske medfører faerre kasser for ham personligt.

På hans klubhold, RB Leipzig, spiller man en form for fodbold, hvor det skal gå ualmindeli­g staerkt.

– Jeg har i lang tid haft den rolle, at jeg skal søge ned i banen og vaere en opspilssta­tion, og med vores hurtige spil, så når jeg ikke rigtig med.

– Hvis man ser vores kampe, så har jeg tit tredjesids­te fod på, inden vi scorer, fortaeller Yussuf Poulsen.

– Jeg laver aldrig 25 mål på en saeson. Ikke lige nu i hvert fald.

– Er det, fordi du fungerer så godt i den rolle, at du ikke får chancen for det andet?

– Det kommer nok til at bide mig i røven på et eller andet tidspunkt, for hvis jeg får en eller anden rolle, og det fungerer, så er det jo fint. Så går der to kampe, hvor det ikke fungerer, og så er det mig, der står for skud, fordi det er mig, der ikke laver målene ... Og det er jo fair nok.

– Men har jeg en traener, der tror på det system og siger, at det er bedst for holdet, så spiller jeg sådan, så det er bedst for holdet. Det rører mig ikke, om det er mig, der får scoret, fastslår den fysisk staerke angriber, der var på det ’rigtige hold’ ved tirsdagens traeningss­amling.

Mentalt hårdt

Set i det lys kunne det derfor godt tyde på, at han får en startplads – også med tanke på, at Andreas Cornelius, der har spillet samme plads under VM-kvalifikat­ionen stadig ikke traener fuldt med på grund af en skade.

Yussuf Poulsen har haft en meget laererig saeson i det tyske, hvor det både er blevet til Champions League-gruppespil og en flot kvartfinal­eplads i Europa League, hvor RB Leipzig blev slået ud af de senere finalister fra franske Marseille.

De mange kampe satte spor hos ham og holdkammer­aterne, men har også givet mod på mere.

– Det var mentalt hårdt, men fysisk kunne min krop faktisk sagtens følge med. Jeg har laert, hvordan jeg skal håndtere mig selv og min krop.

– Jeg har vaeret vant til, at jeg ikke behøvede at gå til fysioterap­eut og bare var fit lige meget hvad. Men man skal også laere at koble fra mentalt. Jeg elsker at fejre mine sejre, og jeg er også irriteret i laengere tid over et nederlag. Det med at komme op og ned skal man lige laere.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Yussuf Poulsen og de øvrige landsholds­spillere brugte ikke vejret som undskyldni­ng for at springe over opvarmning­en i går. RB Leipzig-spilleren leverer i det hele taget altid et solidt stykke arbejde for holdet.
FOTO: LARS POULSEN Yussuf Poulsen og de øvrige landsholds­spillere brugte ikke vejret som undskyldni­ng for at springe over opvarmning­en i går. RB Leipzig-spilleren leverer i det hele taget altid et solidt stykke arbejde for holdet.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Yussuf Poulsen har haft en god saeson i sin tyske klub, hvor det både er blevet til Champions League-gruppespil og kvartfinal­eplads i Europa League.
FOTO: LARS POULSEN Yussuf Poulsen har haft en god saeson i sin tyske klub, hvor det både er blevet til Champions League-gruppespil og kvartfinal­eplads i Europa League.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark