Ekstra Bladet

Frygter kedsomhede­n

-

De indsatte i danske faengsler har pligt til at vaere beskaeftig­et under deres afsoning, men det gaelder ikke varetaegts­arrestante­r, som Peter Madsen stadig er.

– Varetaegts­arrestante­r har ikke beskaeftig­elsespligt. De har beskaeftig­elsesret. Det betyder, at Kriminalfo­rsorgen skal tilbyde dem en eller anden form for aktivering.

– Når de først er dømt og fuldbyrdet, har de beskaeftig­elsespligt eller aktivering­spligt og kan uddanne sig, forklarer institutio­nschef Michael Gjørup, der udtaler sig om de generelle regler og ikke den konkrete sag.

I Storstrøm Faengsel kan de indsatte blandt andet arbejde i maler-, tømrer-, svejseelle­r montagevae­rksted.

Jagtede spaendinge­n

At Peter Madsen frygter kedsomhed, har han tidligere givet udtryk for.

I et interview med ’Go’ Morgen Danmark’, da han stadig var Raket-Madsen og fortalte om planerne om at blive skudt ud i rummet, spurgte vaerten Line Baun Danielsen, hvad han ville der.

– Jeg skal forsøge på at undgå at kede mig. Mange mennesker erkender som 37årige, at de snart er fyrre, fede og faerdige. De sidder med et kedeligt job i et kedeligt hus med en kedelig hustru. Jeg leder efter det, der rigtigt taender mig, og jeg frygter meget mere at dø gammel, ensom og forladt på et plejehjem end at omkomme i en hjemmebygg­et raket, sagde han, ifølge bogen ’Raket-Madsen’.

Ankesagen mod den 47årige ubådsbygge­r kører i Østre Landsret 5., 12. og 14. september, hvor anklagemyn­digheden går efter en stadfaeste­lse af livstidsdo­mmen, mens Peter Madsens forsvarer skal argumenter­e for en formildels­e af straffen.

 ??  ?? Her er basketbane­n, der har udsigt til åben himmel.
Her er basketbane­n, der har udsigt til åben himmel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark