Ekstra Bladet

Nedtaellin­g til valget

-

ten’ er udlaending­epolitikke­n, og på det punkt havde de to afdelinger af rød blok helt forskellig­e tekster.

Hvis nogen skulle vaere i tvivl viste debatten i går også, hvor lidt Mette Frederikse­n og Morten Østergaard kan snuppe hinanden.

Det lyser ud af dem, at kemien er i uorden – helt modsat når Mette F og Thulesen Dahl taler til og med hinanden.

’De radikale får ikke indflydels­e på udlaending­epolitikke­n under en S-regering’, sagde hun og fastslog samtidig, at hun som eventuel statsminis­ter vil føre stram udlaending­epolitik med Dansk Folkeparti og Venstre.

Men bortset fra udlaending­e- og integratio­n slutter en folketings­samling, hvor regeringen kun i meget begraenset omfang er kommet igennem med sin egen politik. Hverken den store skatterefo­rm, den ambitiøse ghettoplan, kommunal udlignings­reform, topskatten eller SU-reform er kommet i hus. Energiafta­len er skudt ned, og et medieforli­g haenger i bremsen. I EUpolitikk­en er der både uenighed i blå blok og internt hos Venstre.

glaede sig over meningsmål­inger, MEN LØKKE KAN DOG der går lidt fremad. I dag er der i realiteten helt dødt løb mellem rød og blå side.

Vaelgerne straffer ikke regeringen, fordi den ikke kan skaffe flertal for sin politik. Naermest modsat.

Hvilket Thulesen Dahl fik drejet på en snu måde, da han i går dementered­e påstande om, at DF gør livet svaert for Løkke. Tvaertimod, sagde han og fremhaeved­e sig selv som Løkkes ’sande ven’, fordi DF forhindrer regeringen i at gøre sig uvenner med vaelgerne.

i det hele taget en DF-FORMANDEN LIGNEDE partileder, der trods udsigt til mandattab befinder sig i en win-win-situation.

Enten bliver der rødt flertal, hvor Thulesen Dahl nok skal redde Mette F. fra de radikale.

Eller også kan han med blåt flertal ekspedere den nuvaerende regering ud – og muligvis lempe sig selv ind, hvis han altså ikke foretraekk­er rollen som partiet, der binder V og S sammen.

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Rød og blå blok er ikke alene i krig med hinanden. De udkaemper også interne borgerkrig­e, skriver Hans Engell.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Rød og blå blok er ikke alene i krig med hinanden. De udkaemper også interne borgerkrig­e, skriver Hans Engell.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark