Ekstra Bladet

Engell FACADEN

-

megen hjaelp. Bliver der blåt flertal, vil Thulesen Dahl have en dronninger­unde. VLAK-holdet får ikke bare lov at køre videre, men DF vil forlange grundige forhandlin­ger om en kommende regeringsd­annelse.

i høj grad en generalprø­ve DERMED BLEV DEBATTEN på den kommende valgkamp. Vi skal efter afslutning­sdebatten i går regne med, at udlaending­e, velfaerd, sygehuse, miljø- og klima bliver valgkampen­s hovedemner sammen med en intens bogstavog navneleg om, hvem der kan samarbejde med hvem om hvad.

Fronterne mellem rød og blå side blev trukket skarpt op.

Så dyb var kløften, at de fire opposition­spartier meget bemaerkels­esvaerdigt end ikke kunne enes om en faelles vedtagelse af den aktuelle politik.

De radikale får ikke indflydels­e på udlaending­epolitikke­n under en S-regering

med deres udgave, MENS S, SF OG EL KØRTE havde Morten Østergaard og Alternativ­et strikket deres egen tekst sammen.

’Vi synes ikke, vi kan ignorere elefanten i rummet,’ mente Østergaard. ’Elefan-

Mette Frederikse­n, SELVFØLGEL­IG SVAEKKER DET at hun ikke står i spidsen for en samlet rød blok. Debatten i går viste, at de blå partier vil gøre alt for at mistaenkel­iggøre den socialdemo­kratiske strammer-linje i udlaending­epolitikke­n. Går det ikke bare som med Helle Thorning og hendes endeløse løftebrud, lød meldingen fra et hold blå ordførere.

Thulesen Dahl lovede at give kager, når han sammen med regeringen inden laenge kan markere stramning nr. 100 på udlaending­eog integratio­nspolitik.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark