Ekstra Bladet

DØGNRAPPOR­TEN

SKJULTE ET KVART TON HASH Et tidligere medlem af Bandidos fortalte i retten, at han havde følt sig presset til en forbrydels­e, der netop har sendt ham ti år bag tremmer

- ANDREAS WENTOFT aw@eb.dk

Selvom der var gået hele tre år, efter en tidligere rocker var sluppet ud af faengslet, skulle hans kriminelle fortid vise sig at tvinge sig ind i hans fremtid.

Ifølge eks-rockeren Jacob Andersen blev han presset til at opbevare 269 kilo hash og en AK-47 automatrif­fel, fordi han havde opbygget en gaeld under sin tidligere afsoning.

Det fortalte han, da Østre Landsret i går behandlede en ankesag, hvor eks-rockeren håbede på at få en mildere straf, end det byretten tidligere havde idømt ham.

Eks-rockeren forklarede i landsrette­n, at han havde opbygget en gaeld under sin afsoning i faengslet, som nu skulle betales tilbage.

Han havde siddet inde for medvirken til et bombedrab i Glostrup i 2003, der kostede en anden tidligere rocker livet.

Jacob Andersen mente, at de eneste to muligheder, han havde, var at betale sin gaeld eller opbevare våbnet og hashen. Han ville ikke oplyse, hvor stor gaelden var.

Hashen skulle blot opbevares i et skur ved hans bopael en enkelt dag. Det var meningen, at den skulle afhentes igen, men forinden blev han anholdt.

Kunne ikke gå til politiet

Han sagde i retten:

– Havde jeg vaeret i min gamle klub, var der ikke nogen, der var blevet tvunget til noget. Jeg har vaeret med i lang tid nok til at vide, hvad der ville ske, hvis jeg ikke gjorde, som de ville have. Jeg var heller ikke i tvivl om, at jeg ikke havde et valg. Jeg kunne betale gaelden eller gøre det her, sagde han og understreg­ede, at det ikke var Bandidos, han havde gaeld hos.

Anklageren spurgte, om han ikke kunne vaere gået til politiet.

– Jeg kunne ikke gå til politiet, for så var der ikke et sted i Danmark, jeg kunne gemme mig, sagde han.

Det tidligere Bandidosme­dlem understreg­ede, at han har gjort alt for at komme vaek fra det kriminelle miljø. Blandt andet har han fået fjernet tatovering­er og vaeret tilmeldt et exit-program.

– Jeg vil gerne laegge min fortid vaek.

Eks-rockeren har samlet afsonet 15 års faengsel.

Fem ud af seks dommere i Østre Landsret var enige med byretten, og dermed blev dommen på ti år stadfaeste­t.

Da den tidligere rocker blev prøveløsla­dt for bombedrabe­t, havde han stadig 1952 dage i reststraf. Derfor blev straffen også ekstra hård, da reststraff­en fra bombedrabe­t blev lagt sammen med dommen i den seneste sag om hash og våbenbesid­delse. bag mig og komme KALUNDBORG: Et tyveri, der lyder som noget fra en tegnefilm, udspillede sig tirsdag ved middag på torvet i Ubby. En gerningsma­nd brød gennem taget til en butik med en pengeautom­at, og da en pengetrans­port kom til stedet for at fylde automaten, slog gerningsma­nden til. Via et pengenet fik han sit bytte op på taget, hvorefter han forsvandt på en damecykel.

AARHUS: En prøvetur ved bilhandler­en blev laengere end normalt, da en 23-årig mand lånte en bil til formålet. I stedet for at aflevere bilen tilbage kørte han i den, indtil en patrulje stoppede og sigtede ham for brugstyver­i.

NYKØBING F: En stribe knallerter havde mere fart på, end hvad loven tillader. En 17-årig mand blev sigtet for at have lavet konstrukti­ve aendringer på sin knallert, mens en 19-årig mand blev sigtet for konstrukti­ve aendringer, at køre uden styrthjelm, at køre uden forsikring og for at køre med defekt forbremse. HADSUND: En bilist havnede i knibe, da han natten til onsdag blev stoppet af politiet. Dels var bilisten narkopåvir­ket og kørte uden kørekort, og dels fandt politiet et knojern, så bilisten blev sigtet for overtraede­lse af våbenloven.

AARS: Et øjebliks uopmaerkso­mhed under madlavning endte med ild i en gryde med fritureoli­e tirsdag aften. Ilden bredte sig til emhaetten og derpå videre i resten af bygningen. Lejlighede­n blev både røg- og vandskadet. En beboer måtte behandles for forbraendi­nger.

HOLBAEK: I toget fra Trekroner til Holbaek blev en 19-årig kvinde tirsdag morgen udsat for blufaerdig­hedskraenk­else. En medpassage­r, der sad over for hende, tabte sit rejsekort på gulvet, og samtidig befamlede han kvinden på ben og lår. ODENSE: Et aparte indbrud blev begået i en grå Opel Zafira, da ukendte gerningsma­end havde fjernet et hundebur fra bilen og slaebt det 20 meter vaek. I samme ombaering havde de snuppet tre par solbriller, 30 kroner og en pakke cigaretter.

SKOVLUNDE: Det må siges at vaere en meget praktisk gevinst, der kom ud af det, da et hegn ved Torvevej blev klippet op mandag morgen. Uromagerne stjal to saet rullestill­adser fra stedet.

Havde jeg vaeret i min gamle klub, var der ikke nogen, der var blevet tvunget til noget

sih

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Den tidligere Bandidos-rocker har forsøgt at laegge sin fortid bag sig, men en gaeld fik ham til at skjule hash. Han understreg­ede dog, at gaelden ikke var til Bandidos.
FOTO: KENNETH MEYER Den tidligere Bandidos-rocker har forsøgt at laegge sin fortid bag sig, men en gaeld fik ham til at skjule hash. Han understreg­ede dog, at gaelden ikke var til Bandidos.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark