Ekstra Bladet

Oliechef dømt til faengsel

-

En tidligere direktør i et dattersels­kab til OW Bunker, Lars Møller, blev i går idømt faengsel i et år og seks måneder af Retten i Aalborg. Han var ikke selv til stede ved dommen.

Bagmandspo­litiet havde kraevet, at den tiltalte skulle findes skyldig i mandatsvig, fordi han havde påført koncernen et tab på 645 millioner kroner. Kravet var faengsel i fem år.

Skyld i formuetab

Men formålet med Lars Møllers handlinger i dattersels­kabet Dynamic Oil Trading i Singapore var ikke berigelse, og derfor kan bestemmels­en om mandatsvig i straffelov­en ikke bruges, fastslår retten.

I stedet dømmes 44-årige Møller efter en anden paragraf i straffelov­en. Den drejer sig om den, der er skyld i et betydeligt formuetab ved tilsidesae­ttelse af sine pligter.

Her er den maksimale straf netop faengsel i halvandet år, og det er altså blevet resultatet, oplyser dommer Niels Toft-Vandborg ved domsafsige­lsen.

I straffen indgår også, at Lars Møller ikke fremover må deltage i ledelsen af virksomhed­er i ind- eller udland.

Sagen skyldes en kaempe kredit, som Møller havde givet et andet selskab i Singapore, nemlig Tankoil.

OW Bunkers ledelse havde kun bevilget en kreditramm­e på ti millioner dollar, men Lars Møller overskred den i ’ganske betydeligt omfang’, hedder det i dommen.

Det enorme tab var medvirkend­e årsag til, at OW Bunker kollapsede i november 2014 – kun få måneder efter, at selskabet havde haft et sejrrigt indtog på børsen.

Mails med økonomiche­fen i Dynamic Oil Trading viser ifølge retten, at Møller var vidende om, at en raekke handler med Tankoil ikke blev bogført. Dermed blev hovedkonto­ret i Nørresundb­y ført bag lyset. Ritzau

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Tidligere direktør i dattersels­kab til OW Bunker, Lars Møller, blev i går idømt halvandet års faengsel.
FOTO: KENNETH MEYER Tidligere direktør i dattersels­kab til OW Bunker, Lars Møller, blev i går idømt halvandet års faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark