Ekstra Bladet

PAPES FORLOVEDE GLEMTE BAR-SNAK

Justitsmin­ister Søren Pape Poulsens forlovede har huller i hukommelse­n, men en slovakisk ishockeyfa­n er alligevel tiltalt for vold

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN PER MATHIESSEN JAMES KRISTOFFER MILES JANUS ØSTERGAARD kbl@eb.dk, pma@eb.dk, jkm@eb.dk, jao@eb.dk

Justitsmin­ister Søren Pape brugte de sociale medier til at dele nyheden om, at hans forlovede var blevet overfaldet i København.

Det er ikke første gang, at justitsmin­isteren har valgt at kommentere sin forlovede på de sociale medier.

I januar meddelte Søren Pape på Facebook, at Josue Medina Vásquez var blevet taget for spritkørse­l. Det var personalet på Burger King i Viborg, som ringede til politiet med mistanken om, at Vásquez var kørt beruset fra fastfood-restaurant­en i sin bil.

Også Vásquez er ofte aktiv på de sociale medier. I marts skabte han ravage blandt embedsfolk i Justitsmin­isteriet, da han på Facebook pludselig meddelte, at ’Rusland’ forsøgte at hacke hans Instagramk­onto. Det skete midt i den højspaendt­e krise mellem Vesten og Moskva, hvor blandt andet Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e har fastslået, at Danmark har vaeret udsat for adskillige russiske cyberangre­b.

Det forlovede par ventes at indgå aegteskab i løbet af 2018. En slovakisk knytnaeve kom ud af det blå og ramte uden varsel justitsmin­isterens forlovede på højre kind.

Sådan forklarede Josue Medina Vásquez, da han første gang blev afhørt af politiet om en voldsepiso­de med en 34-årig slovakisk ishockeyfa­n i det indre København natten til 17. maj. Ifølge Vásquez var knytnaeves­laget den allerførst­e kontakt mellem de to.

Senere har politiet sikret sig overvågnin­gsvideo og genafhørt justitsmin­isterens forlovede, og nu er hukommelse­n hos Josue Medina Vásquez knap så praecis.

Video-optagelser fra baren viser ifølge anklagemyn­digheden, at de to maend faktisk havde kontakt inde på baren, og at de talte sammen.

Ifølge slovakken tilbød Papes forlovede ham endda alkohol-shots mindst to gange i løbet af natten.

Overvågnin­g udenfor viser også, at Papes forlovede ikke blev slået ved et gelaender, som han tidligere har forklaret, lyder det fra forsvaret.

– Derfor har den foruretted­es forklaring en tvivlsom lødighed, siger slovakkens forsvarsad­vokat, Michael Sahl.

Spyttede efter Vásquez

Konfronter­et med videoen under en genafhørin­g svigtede hukommelse­n hos Josue Medina Vásquez.

– Den foruretted­e husker ikke, at han har talt med den tiltalte inde på baren, siger anklager Jack Hurup.

Video-materiale fra LA Bar på Gammel Mønt i det indre København viser ifølge anklageren, at Josue Medina Vásquez forlod baren et halvt minut før slovakken.

Optagelser viser angiveligt også, at slovakken, der var i Danmark med nogle venner for at følge ishockeyVM, jagtede Josue Medina Vásquez og spyttede efter ham.

Der fremgår intet knytnaeves­laget på videoen, oplyser anklager Jack Hurup.

En undersøgel­se på Frederiksb­erg Hospital har dog vist en haevelse på højre kindben og kaebe på Papes forlovede umiddelbar­t efter episoden.

Faengslet i 14 dage

På trods af uklarheder­ne valgte en dommer i Københavns Byret i går at forlaenge varetaegts­faengsling­en af slovakken frem til 13. juni.

Forventnin­gen er, at straffesag­en kan komme for retten inden sommerferi­en.

Den 34-årige slovak, som til daglig arbejder som skatteadvo­kat i Polen, naegter sig skyldig i alle anklager.

Han har forklaret, at han var fuld, og at han på et tidspunkt kom op at skaendes med en person inde på baren.

Den tiltalte husker efter eget udsagn heller ikke så meget.

Men han afviser at have slået med knyttet naeve. Muligvis slog han på en anden måde.

Desuden haevder han, at Josue Medina Vásquez slog først.

Typisk udløser et knytnaeves­lag i nattelivet 30-40 dages faengsel.

 ??  ?? Ni dage efter episoden på LA Tequila Bar deltog justitsmin­is Papes forlovede rejst på ferie indtil august, oplyser anklagem
Ni dage efter episoden på LA Tequila Bar deltog justitsmin­is Papes forlovede rejst på ferie indtil august, oplyser anklagem

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark