Ekstra Bladet

Nu mangler beviset

-

Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen (V) ’dømte’ den slovakiske ishockeyfa­n for hatecrime, men nu mangler beviserne.

Det står klart, efter at anklagemyn­digheden har droppet sigtelsen for hadforbryd­else mod den 34-årige slovak.

Løkke slog for to uger siden fast over for sine 158.000 følgere på Twitter, at justitsmin­ister Søren Pape Poulsens forlovede, Josue Medina Vásquez, havde vaeret udsat for en hadforbryd­else.

Det skete, selvom en slovakisk ishockeyfa­n, som netop var blevet sigtet for at have begået en hadforbryd­else mod Papes dominikans­ke kaereste, Josue Medina Vásquez, naegtede sig skyldig i alle anklager og ikke var dømt.

Hvis vi skal tiltale efter racismepar­agraffen, skal det vaere overhørt af flere, men det kan vi ikke bevise

’Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vásquez er blevet udsat for en hadforbryd­else. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde vaere en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue,’ skrev statsminis­teren, der selv er jurist af uddannelse.

Ingen kommentare­r

Ifølge Josue Medina Vásquez skulle den faengslede slovak have råbt: ’I don’t like homos’, før han med knytnaeve.

Men i går kom det frem i byretten, at der ikke er beviser for, at det påståede overfald på Josue Medina Vásquez skete grund af hans seksualite­t.

– Hvis vi skal tiltale efter racismepar­agraffen, skal det vaere overhørt af flere, men det kan vi ikke bevise. Efterforsk­ningen har indtil videre vist, at det kun er den foruretted­e, som har hørt saetningen, siger anklager Jack Hurup.

Selvom anklagemyn­digheden slog ham har droppet sigtelsen for hadforbryd­else efter racismepar­agraffen, kan slovakken alligevel risikere at få en ekstra hård dom for vold.

– Det er fortsat anklagemyn­dighedens opfattelse, at det er blevet sagt, og at det skal tillaegges en skaerpende betydning i voldsforho­ldet, siger anklager Jack Hurup.

I lyset af, at anklagemyn­digheden nu frafalder sigtelsen for hadforbryd­else, har Ekstra Bladet forgaeves forsøgt at få en kommentar fra statsminis­teren.

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ?? LA Tequila Bar er berømt og berygtet for billige ti-kroners tequila-shots.
FOTO: PHILIP DAVALI LA Tequila Bar er berømt og berygtet for billige ti-kroners tequila-shots.
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen var hurtig til at fastslå på Twitter, at der var tale om en hadforbryd­else.
FOTO: JENS DRESLING Statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen var hurtig til at fastslå på Twitter, at der var tale om en hadforbryd­else.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark