Ekstra Bladet

Simon Emil: Stop laekager

-

Simon Emil Ammitzbøll-Bille valgte i går kortvarigt at traede ud af rollen som far på barselsorl­ov for at kritisere de medarbejde­re, der har laekket oplysninge­r fra hans ministeriu­m. Et ministeriu­m, som Ole Birk Olesen nu midlertidi­gt har overtaget tøjlerne på efter Ekstra Bladets historier om det ministerlø­se ministeriu­m.

’Jeg undrer mig over, hvorfor nogen finder det nødvendigt at lave lydoptagel­ser af interne, uformelle personalem­øder. Jeg håber, at medarbejde­rne ved, at hvis de er utilfredse med noget, kan de tale med deres naermeste overordned­e. Man kan også gå til sin tillidsrep­raesentant og i sidste ende til mig,’ skriver Ammitzbøll-Bille til Ekstra Bladet i en mail.

Samtidig laegger Ammitzbøll-Bille afstand til departemen­tschef Sophus Garfiels udmelding om, at medarbejde­re kan tilrettela­egge deres arbejde, så dokumenter mørklaegge­s uden om offentligh­edsloven:

’Også som minister har jeg fokus på åbenhed. Blandt andet derfor har jeg meldt ud internt i ministerie­t, at min tilgang til åbenhed og offentligh­ed skal afspejles i den generelle tilrettela­eggelse af ministerie­ts arbejde og ved behandling­en af aktindsigt­sanmodning­er. De skal behandles hurtigt, imødekomme­nde og med fokus på meroffentl­ighed,’ skriver ministeren.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra departemen­tschef Sophus Garfiel til laekagen om, hvordan man undgår laekager. Det har imidlertid ikke vaeret muligt. Ministerie­t har i stedet sendt en generel kommentar, hvor de fordømmer laekagerne:

’Vi er staerke tilhaenger­e af en åben og inddragend­e ledelsesst­il, hvor der er plads til at stille spørgsmål og dialog mellem ledelse og medarbejde­re. Den tilgang harmonerer dårligt med hemmelige optagelser, som sendes til pressen.’

Min tilgang til åbenhed og offentligh­ed skal afspejles i den generelle tilrettela­eggelse af ministerie­ts arbejde

Også som minister har jeg fokus på åbenhed

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Økonomi- og indenrigsm­inisteren undrer sig over, hvorfor nogle medarbejde­re i ministerie­t finder det nødvendigt at lave lydoptagel­ser af interne, uformelle personalem­øder.
FOTO: LINDA JOHANSEN Økonomi- og indenrigsm­inisteren undrer sig over, hvorfor nogle medarbejde­re i ministerie­t finder det nødvendigt at lave lydoptagel­ser af interne, uformelle personalem­øder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark