Ekstra Bladet

Jeg bliver VM-klar

BENDTNER I BEDRING: – Jeg forventer, at jeg kan traene med holdkammer­aterne i naeste uge, fortaeller angriberen, der regner med at komme med til VM i Rusland

- MADS GLENN WEHLAST POUL FERDINAND mgw@eb.dk; pf@eb.dk

Når landstraen­er Åge Hareide på mandag udtager sin endelige 23 mand store VM-trup, vil Nicklas Bendtner endnu ikke vaere den lyskeskade, som han pådrog sig i søndags for Rosenborg, kvit.

Men der er alligevel meget, der peger i retning af, at den 30-årige angriber har lang snor og er med i den endelige trup.

Det ligger allerede nu fast, at Bendtner ikke er med i lørdagens testkamp mod Sverige i Stockholm. Det er også usikkert, om han får spilletid naeste lørdag mod Mexico på Brøndby Stadion.

– Naeste lørdag er det spørgsmåle­t om det er vaerd at tage chancen eller bedre at vente, forklarer Nicklas Bendtner, der op til VM i 2010 også havde problemer med lysken.

Dengang var det i venstre side, mens det nu er i højre side.

Tydelige fremskridt

Da landsholde­t i går traenede på et solbeskinn­et Helsingør Stadion, luntede Nicklas Bendtner rundt om banen sammen med en af fysioterap­euterne.

Rosenborg-bomberen er efter omstaendig­hederne i rimeligt humør, fordi den scanning, han fik mandag, ikke viste tegn på en alvorlig skade.

– Det er Åge Hareide, der må traeffe beslutning­en. Jeg synes, at jeg oplever fremskridt, og når vi 11. juni rejser til Rusland, forventer jeg at vaere 100 procent fit, fastslår Nicklas Bendtner, der var graedefaer­dig og nedtrykt, da han blev skadet i søndagens opgør mod Brann.

Han scorede, men målet blev helt misvisende underkendt for offside.

Er stadig optimist

– Jeg var meget ked af det, fordi det skete så taet på en vigtig slutrunde, og fordi jeg slet ikke kendte skadens omfang. VM er bare det største, man kan vaere med til, siger Nicklas Bendtner, der naegter at tage de negative briller på.

– Jeg har valgt at vaere positiv i håbet om at blive VM-klar. Selvfølgel­ig vil det vaere en kaempe skuffelse, hvis jeg ikke bliver klar.

– Jeg tror nu på det og forventer at traene med i løbet af nogle dage. Men jeg er da først opmuntret og glad, når jeg er helt spilleklar, smiler Nicklas Bendtner.

Havde scoret 45 mål, hvis ...

Nicklas Bendtner er den mest scorende spiller af de 27, der lige nu er i landsholds­truppen. 30 scoringer i 81 landskampe er facit for angriberen, der debuterede for 12 år siden.

Men det er ikke med baggrund i de seneste par år Bendtner har opbygget den fine statistik. Han har således blot scoret ét mål i de seneste 16 landskampe. Og det mål ’stjal’ han fra Christian Eriksen, da Danmark fik straffespa­rk mod Irland i VMplayoffe­n i november.

– Hvis jeg havde fået lov at sparke straffespa­rk, havde jeg scoret 45 mål på landsholde­t. Men hver gang jeg ikke er med, får vi jo straffespa­rk, siger Nicklas Bendtner med et skaevt smil.

Dengang Daniel Agger var anfører, var det også ham, der sparkede straffespa­rkene – selvom Nicklas Bendtner ved enkelte lejlighede­r forsøgte at overtale ham til lade muligheden for at score gå videre.

Norge er ikke nok

– Jeg er glad for den statistik, jeg har på landsholde­t. Der var engang, hvor jeg taenkte på målrekorde­n (Jon Dahl Tomasson har rekorden med 52 mål i landsholds­regi, red.). Men det gør jeg ikke laengere, siger Nicklas Bendtner, der ikke spekulerer på fodbold-fremtiden, før VM er overstået.

– Nu taenker jeg kun på VM. Jeg har sagt til dem i Rosenborg, at jeg forventer at vende tilbage efter VM. Og så må vi se, hvad der sker.

– Min plan er at spille fem-seks år endnu, siger Nicklas Bendtner, som erkender, at det ikke ligger i kortene, at karrieren skal slutte i Rosenborg.

Når vi 11. juni rejser til Rusland, forventer jeg at vaere 100 procent fit

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? På vej tilbage Nicklas Bendtner måtte nøjes med at lunte rundt på det solbeskinn­ede Helsingør Stadion sammen med en af fysioterap­euterne under traeningen i går, men det går bedre for den danske landsholds­angriber, der blev skadet søndag i en kamp for...
FOTO: LARS POULSEN På vej tilbage Nicklas Bendtner måtte nøjes med at lunte rundt på det solbeskinn­ede Helsingør Stadion sammen med en af fysioterap­euterne under traeningen i går, men det går bedre for den danske landsholds­angriber, der blev skadet søndag i en kamp for...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark