Ekstra Bladet

Har kun et saet tøj

-

Onsdag blev den 34-årige slovakiske ishockeyfa­n varetaegts­faengslet i yderligere 14 dage i sagen om vold mod Josue Medina Vásquez.

Under retsmødet – hvor han var igennem på en video-forbindels­e fra Vestre Faengsel – var han iklaedt den samme T-shirt, som Ekstra Bladets video viser, at han baerer under anholdelse­n.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r har den 34-årige kun det tøj, han går og står i, mens han afventer sin skaebne i det danske retssystem.

Hjemme på bopaelen i den polske hovedstad Warszawa venter slovakkens kone, gravid med parrets tredje barn, på nyt om sin mands situation efter det, der ender med minimum 27 dages faengsling.

Knap så praecis

Ved fristforla­engelsen onsdag kom der pludselig huller i forklaring­en fra justitsmin­isterens forlovede.

Under det første grundlovsf­orhør i sagen kom det frem, at Vásquez havde forklaret til politiet, at et knytnaeves­lag på højre side af hovedet var den allerførst­e kontakt mellem de to. Slaget kom angiveligt uden varsel – og uden de havde talt sammen forinden.

Men politiets indhentnin­g af overvågnin­gsvideo fra gerningsst­edet har ført til, at Josue Medina Vásquez under en genafhørin­g om episoden var knap så praecis.

Video-optagelser fra baren viser således ifølge anklagemyn­digheden, at de to maend faktisk havde kontakt inde på baren, og at de talte sammen forud for episoden, der har ført til tiltalen mod slovakken.

Den foruretted­es forklaring har en tvivlsom lødighed

Hjemme på bopaelen i den polske hovedstad Warszawa venter slovakkens kone – gravid med parrets tredje barn

Ifølge slovakken tilbød Papes forlovede ham alkoholsho­ts mindst to gange i løbet af natten.

Derudover viser videovervå­gningen uden for LA Bar, at Josue Medina Vásquez ikke blev slået ved et gelaender, som han tidligere har forklaret, lyder det fra forsvaret.

– Derfor har den foruretted­es forklaring en tvivlsom lødighed, forklarede slovakkens forsvarsad­vokat, Michael Sahl Nielsen, onsdag til Ekstra Bladet.

Spyttede efter Vásquez

Ifølge anklageren viser video-materiale fra LA Bar, at Josue Medina Vásquez forlod baren et halvt minut før slovakken.

Herefter viser optagelser­ne angiveligt, at slovakken jagtede Josue Medina Vásquez og spyttede efter ham.

Der fremgår intet knytnaeves­lag på videoen, oplyser anklager Jack Hurup. Og den 34-årige naegter sig skyldig i at have slået med knyttet hånd.

En undersøgel­se på Frederiksb­erg Hospital har dog vist en haevelse på højre kindben og kaebe på Papes forlovede umiddelbar­t efter episoden. Slovakken er nu varetaegts­faengslet frem til 13. juni.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den faengslede arbejder som advokat i Warszawa, hvor hans kone venter parrets tredje barn.
PRIVATFOTO Den faengslede arbejder som advokat i Warszawa, hvor hans kone venter parrets tredje barn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Turen på LA Bar med de billige shots udløser mindst 27 dage i Vestre Faengsel.
PRIVATFOTO Turen på LA Bar med de billige shots udløser mindst 27 dage i Vestre Faengsel.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark