Ekstra Bladet

EFTERFORSK­ER KHADER FOR TRUSLER

Det skal vurderes, om der er sket lovbrud i tvist med Sherin Khankan. Kan undre, at det skal tage så lang tid, mener advokat

- CARSTEN NORTON KRISTIAN B. LARSEN cno@eb.dk; kbl@eb.dk

Københavns Politi efterforsk­er folketings­medlem Naser Khader (K) for trusler i en sag mellem politikere­n og imam Sherin Khankan.

Det bekraefter politiet over for Ekstra Bladet.

– Sagen ligger til juridisk vurdering, siger sektionsle­der Robert Jensen fra Københavns Politis afdeling for personfarl­ig kriminalit­et.

Fra anklagemyn­dighedens side er man fåmaelte om sagen.

– Jeg har ingen kommentare­r, siger seniorankl­ager Søren Harbo.

Sms om modelfoto

Efterforsk­ningen blev indledt, efter at det i medierne sidste år kom frem, at Naser Khader i en sms skrev til Sherin Khankan, at han havde et modelfoto af hende, som hun sendte til ham i 1999. Han bad hende samtidig om at holde op med at lyve.

Khankan anmeldte ikke Khader, og politiet har indledt efterforsk­ningen af egen drift.

Forud for sms-skriveriet lå et forløb, hvor Khader sammen med Marcus Knuth (V) og Martin Henriksen (DF) i en faelles mail til ordførere fra Socialdemo­kratiet, SF og Enhedslist­en fremkom med en raekke anklager mod lederne af Exitcirkle­n, som Khankan er stifter af og administre­rende direktør for.

Blandt andet blev Sherin Khankan beskyldt for at forsvare piskeslag og sharialovg­ivning.

680.000 kroner

Mailen fra politikern­e blev sendt, efter at Exitcirkle­n blev tildelt 680.000 kroner fra Styrelsen for Internatio­nal Rekrutteri­ng og Integratio­n (Siri).

Siri havde oprettet en pulje for projekter med ’lokale ressourcep­ersoner til arbejdet med aeresrelat­erede konflikter’ på to millioner kroner. Exitcirkle­n, der hjaelper kvinder udsat for vold og social kontrol, søgte som de eneste, men med mailen med beskyldnin­ger mod Khankan forsøgte de tre politikere at få taget pengene fra projektet.

Har immunitet

Naser Khader har som medlem af Folketinge­t immunitet, og Folketinge­ts Praesidium skal give tilladelse, før politiet kan føre en eventuel straffesag.

Sherin Khankans advokat Poul Hauch Fenger undrer sig over, at sagen er så lang tid undervejs.

– Det kan undre, at anklagemyn­digheden går i taenkeboks i over et halvt år i noget så enkelt som en trusselssa­g. I trusselssa­ger generelt, er det min erfaring, at sagsbehand­lingen er ganske hurtig, da det er forholdsvi­st enkelt strafferet­ligt at vurdere, om der er tale om en trussel, siger Poul Hauch Fenger.

Civil straffesag

Advokaten understreg­er, at Sherin Khankan ikke ser nogen tilfredsst­illelse ved eventuelt at se Khader dømt.

– Samtidig er det er klart, at selve sms’en udspringer af optakten til injuriesag­en, som nu er anlagt som civil straffesag ved Københavns Byret, hvor Khader blandt andet kalder min klient for en radikal islamist. Så de to sager kan ikke helt adskilles, siger advokaten med henvisning til, at Khankan har staevnet Khader, Knuth og Henriksen for injurier.

– Vi tager i den sammenhaen­g til efterretni­ng, at politiet tilsynelad­ende har indledt en efterforsk­ning. Jeg kan forstå på uafhaengig­e juraprofes­sorer, at det kan føre til en sigtelse, siger han og peger på, at hans og Khankans fokus ligger på injuriesag­en.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader.

 ?? FOTO: JACOB EHRBAHN, MIRIAM DALSGAARD ?? Politiet efterforsk­er en sms-udveksling mellem Khankan og Khader.
FOTO: JACOB EHRBAHN, MIRIAM DALSGAARD Politiet efterforsk­er en sms-udveksling mellem Khankan og Khader.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark