Ekstra Bladet

FAR STAK 85 GANGE

Firedobbel­t drabsmand anker livstidsdo­m for familiedra­b i Brønshøj

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Det var et enigt naevninget­ing, der torsdag i Retten på Frederiksb­erg idømte den 39-årige Hedaiatull­ah Mahmoud faengsel på livstid for at have draebt sin kone og tre børn.

Efter en kort samtale med sin forsvarsad­vokat valgte Hedaiatull­ah Mahmoud at anke dommen til landsrette­n med krav om en behandling­sdom.

Drabet fandt sted en aprilmorge­n sidste år i familiens lejlighed i Brønshøj.

Her draebte den 39-årige sin hustru med flere slag, to pistolskud og seks stik- og snitsår mod hovedet og kroppen.

Bagefter draebte han parrets børn med skud og i alt 79 knivstik og snit i hovedet og halsen. De blev henholdsvi­s 15, 13 og fire år.

Efter drabene prøvede den 39-årige at begå selvmord, men da pistolen klikkede, forsøgte han i stedet at få betjentene til at skyde ham.

Flere gange under sin surrogatfa­engsling på psykiatris­k afdeling har den nu dømte forsøgt at begå selvmord.

Sagens stridspunk­t var, hvorvidt den 39-årige var sindssyg, da han sidste år udslettede sin familie, eller om han sidenhen udviklede en psykotisk tilstand.

Anklager Sidsel Klixbüll dokumenter­ede, at samtlige laegefagli­ge instanser og Retslaeger­ådet har vurderet, at Hedaiatull­ah Mahmoud ikke var psykotisk, da han udførte drabene.

Den 39-årige sad som forstenet og stirrede tomt ud i luften, mens anklageren laeste op fra de laegelige vurderinge­r og personunde­rsøgelsen. Her kom det blandt andet frem, at den dømte har afghanske rødder og blev familiesam­menført til Danmark som 11-årig.

På drabstidsp­unktet havde den 39-årige et misbrug af alkohol og hash samt en anselig gaeld – herunder til kriminelle kredse.

Råbte skaeldsord

Først da forsvarsad­vokat Asser Gregersen efter cirka en time fremførte sin procedure, drejede Hedaiatull­ah Mahmoud hovedet og kiggede i retning mod tilhørerpl­adserne, hvor tre pårørende til familien sad. Den 39årige fortrak ikke en mine, da retsforman­den afsagde livstidsdo­mmen.

Efter dommen iførte to uniformere­de betjente den dømte et fikserings­baelte, før han blev ført ud af retten.

Imens rejste tre pårørende sig og råbte på et fremmedspr­og gennem det skudsikre glas, som adskilte dem fra drabsmande­n.

Bagefter ønskede de ikke at fortaelle Ekstra Bladet, hvad de råbte, men der var ingen tvivl om, at der var tale om skaeldsord rettet mod den 39-årige.

Sagens stridspunk­t var, hvorvidt den 39-årige var sindssyg, da han sidste år udslettede sin familie

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Mor og tre børn blev slået ihjel i deres lejlighed i Brønshøj af familiefad­eren en aprilmorge­n sidste år. Manden var ikke sindssyg i gerningsøj­eblikket, mente retten, som i går idømte ham faengsel på livstid.
FOTO: KENNETH MEYER Mor og tre børn blev slået ihjel i deres lejlighed i Brønshøj af familiefad­eren en aprilmorge­n sidste år. Manden var ikke sindssyg i gerningsøj­eblikket, mente retten, som i går idømte ham faengsel på livstid.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark