Ekstra Bladet

22 anholdt efter seks aktioner

-

For sjette dag i traek var Københavns Politi på morgenvisi­t i Pusher Street på Christiani­a for at fjerne hashboder, og flere anholdte fra dagen før blev fremstille­t i grundlovsf­orhør med krav om varetaegts­faengsling.

Med de nye anholdelse­r har politiet samlet set haft anholdt 22 personer, siden indsatsen i hashgaden blev intensiver­et for knap en uge siden.

– Der er primaert tale om narkohandl­ere fra Pusher Street, siger vicepoliti­inspektør Lars Ole-Karlsen om de 22 anholdte.

Otte faengslet

I de forløbne dage er fem blevet faengslet. I går steg tallet til otte, da tre yngre maend blev varetaegts­faengslet i foreløbig 13 dage for hashsalg og besiddelse af hash.

Politiets aktioner kom efter genåbninge­n af Pusher Street i fredags. Gaden havde da vaeret lukket og var spaerret af med hegn og sort stof i tre dage af christiani­tter.

Beslutning­en om den midlertidi­ge lukning blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christiani­tterne ikke var til fristadens bedste. De mener blandt andet, at volden er taget til.

Optrappede indsats

Da gaden så blev genåbnet, valgte Københavns Politi at optrappe indsatsen i området med daglige besøg, rydninger af hashboder og hyppige patruljeri­nger.

Under aktionerne har politiet ikke alene fjernet boder, men også beslaglagt ladcykler, som de mener bruges til at saelge hash fra.

Vicepoliti­inspektør Lars Ole-Karlsen fortaeller, at hashbodern­e dag for dag bliver faerre og mere improviser­ede. Politiet håber fortsat, at budskabet med tiden traenger ind, så salget af hash på Christiani­a helt hører op. Ritzau/fleck

 ?? FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN ?? Politiet rykker i øjeblikket ud hver morgen i Pusher Street og fjerner boder og andre ting, som bruges til at saelge hash fra.
FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN Politiet rykker i øjeblikket ud hver morgen i Pusher Street og fjerner boder og andre ting, som bruges til at saelge hash fra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark