Ekstra Bladet

AESK I PUSHER STREET Politiet: Rockere spiller en rolle på Christiani­a

- Fish@eb.dk; db@eb.dk

nng rgn

n, ar

Her forklarede han, at han ikke havde noget med hashhandel at gøre.

Han forklarede også, at han ikke har noget med Hells Angels at gøre, men at han kender flere af dem fra gammel tid. Hvilken og hvor stor en rolle spiller rygmaerke-folket egentlig i Pusher Street? Det er et spørgsmål, der gentagne gange er blevet rejst, når talen falder på Christiani­as berømte hashgade.

– Vi har truffet fyldgyldig­e medlemmer af HA, Bandidos og Satudarah derude, fortalte en betjent, der i går var indkaldt som vidne ved Fehår-retssagen.

– Er det din opfattelse, at kriminelle organisati­oner har interesser derude, spurgte anklageren, Rasmus von Stamm.

Dette bekraefted­e betjenten, der i årevis har beskaeftig­et sig med den åbenlyse og organisere­de handel med hash i Pusher Street.

Derfor havde anklageren indkaldt betjenten med henblik på at uddybe saerligt aflytninge­n af samtalen mellem HA’eren Jørgen ’Fehår ’ Rinke og manden PG.

Internt regelsaet

Betjenten forklarede om sin viden omkring to christiani­tter, som bliver naevnt i en af de politiafly­ttede samtaler, og som de to tiltalte i samtalen tilsynelad­ende fandt problemati­ske.

Den ene af de to var faengslet i en stor sag, hvor en lang raekke personer blev anholdt og dømt i forbindels­e med hash-salg i Pusher Street.

– Det kan godt vaere, at der er nogen, der mener, at han svinger taktstokke­n derude, forklarede betjenten.

Betjenten forklarede også om pushernes interne regelsaet, der beskriver, hvordan man oprindelig­t skulle have bopael på Christiani­a for at saelge hash i Pusher Street.

Men efter nogle større politi-aktioner i de forgangne år med mange anholdte, aendrede dette sig:

– Klientelle­t aendrede sig. Vi anholdt ikke laengere christiani­tter, men folk udefra derude, forklarede

Kunne passe boderne

betjenten. Det er betjentens opfattelse, at det efterfølge­nde var nok, at bosiddende christiani­tter befandt sig i naerheden af hashbodern­e, samtidig med at ikke-bosiddende kunne passe boderne.

– Man tillod ’fremmedfit­tere’ derude, sagde betjenten.

Han forklarede, at der på Christiani­a er to centrale møder, hvor man foretager beslutning­er.

Dels Faellesmød­et for hele Christiani­a og dels et ’fittermøde’, hvor pusher-folket i hashgaden vedtager regelsaet for Pusher Street.

 ?? FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN ?? Det var i Christiani­as Pusher Street, at den tiltalte hashliga ifølge politiet tjente deres penge.
FOTO: MIKKEL TARIQ KHAN Det var i Christiani­as Pusher Street, at den tiltalte hashliga ifølge politiet tjente deres penge.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark