Ekstra Bladet

JEG VAR VED AT BRAENDE UD

- MADS GLENN WEHLAST mgw@eb.dk

ANDREAS CHRISTENSE­N Den første saeson i Premier League var hård, kraevende og mentalt opslidende.

I hvert fald for 22-årige Andreas Christense­n, der var helt mentalt udkørt, da saesonen sluttede for to en halv uge siden.

Udmattet

Chelsea-spilleren fik kun spilletid i to af saesonens sidste fem kampe, og det kan blive en fordel for ham, når VM for alvor går i gang om få uger.

– Kroppen er vant til at traene hårdt. Til gengaeld var jeg totalt udmattet rent mentalt efter saesonen. Jeg var ved at braende ud.

– Hver gang jeg vågnede, var jeg udmattet.

Det betyder, jeg tog ekstra pauser på traeningsb­anen, forklarer Andreas Christense­n om den kraevende saeson i verdens hårdeste liga – Premier League, hvor han spillede 40 kampe for Chelsea i løbet af saesonen.

– Premier League er vaesentlig­t hårdere end Bundesliga­en, fordi der ikke er en julepause. De to ugers afbraek jeg fik i Tyskland betød meget. I England er juleprogra­mmet hårdt, og derefter bliver det kun hårdere. Forhåbentl­igt hjaelper det mig nu, at jeg kun spillede to af de sidste fem kampe i saesonen, forklarer Andreas Christense­n, der efter afslutning­en i England fik fire dage på langs hjemme i Danmark.

Med Andreas rykker Andreas Bjelland skadet, Christense­n ind ved siden af Simon Kjaer i morgen i testkampen mod Sverige i Stockholm.

Midtstoppe­r

Landstraen­er Åge Hareide har vaeret meget tilfreds med det, han har set på traeningsb­anen den senere tid.

– Der er ikke tid til at eksperimen­tere. Andreas Christense­n skal spille i midterfors­varet ved siden af Simon Kjaer mod Sverige, forklarer Åge Hareide.

Andreas Christense­n har ikke optrådt på landsholde­t siden 5-1sejren over Irland i november, hvor han spillede højre back og tilmed scorede sit første landskampm­ål.

– Jeg er glad for at spille midtstoppe­r.

– Det er den position, hvor jeg føler mig bedst tilpas.

– Jeg skal så lige vaenne mig til ikke at spille i midten (i Chelsea spiller han i midten i et tre mandsforsv­ar), siger Andreas Christense­n.

Premier League er vaesentlig­t hårdere end Bundesliga­en, fordi der ikke er en julepause

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark