Ekstra Bladet

NU AENDRES SUPERLIGAE­N

-

Direktør i Divisionsf­oreningen, Claus Thomsen, vurderer, at Superligae­n bliver mere fair med nye regler.

De danske klubber har med et par forslag til en aendret struktur i Superligae­n fjernet et spøgelse fra denne saeson.

Her opstod der pludselig debat, da det viste sig, at Sønderjysk­E reelt var bedre stillet med et nederlag end en sejr i sidste kamp i grundspill­et.

Her tabte Sønderjysk­E 1-2 efter en sen scoring og kom dermed i en mere fordelagti­g pulje i spillet om nedrykning. Det bliver ikke muligt i den kommende saeson, efter at klubberne har arbejdet med aendringer­ne i nogle dage.

Noget nyt

Nummer syv og otte skal i naeste saeson som noget nyt selv vaelge deres pulje i stedet for, at placeringe­n ligger fast. Vaelger de den samme pulje, så ryger nummer ni og ti i den modsatte.

Vaelger nummer otte den modsatte pulje af nummer syv, så skal nummer ni også vaelge en pulje, mens nummer ti placeres i den ledige pulje.

AEndringen er vigtig vurderer Claus Thomsen, som er direktør i Divisionsf­oreningen.

– Den gør, at der ikke kan opstå diskussion­er om, hvorvidt det er en fordel at blive nummer syv eller nummer otte - eller ni, ti, 11, 12, 13, 14 for den sags skyld.

– Der var stor enighed blandt klubberne om, at det skulle der gøres noget ved, så det er et helt enigt saet klubber, der har besluttet den forandring, siger Claus Thomsen.

Faerre kampe

Der bliver også aendret, så der spilles faerre kampe i spillet om nedrykning, når placeringe­rne i de to nedrykning­sgrupper kendes.

Så møder de to gruppers nummer tre hinanden, og de to nummer fire ramler sammen. Det betyder, at vinderen af nummer 3-kampene er sikret en saeson mere i ligaen, mens taberen spiller playoffkam­pe mod et hold fra den naestbedst­e raekke.

Vinderen af nummer 4kampene spiller playoffkam­pe mod et hold fra 1. division, mens taberen rykker direkte ud af den bedste raekke.

Ifølge Claus Thomsen skaber den aendring også en mere fair afvikling af turneringe­n.

– Den er lavet for at øge den sportslige fairness. Der sker det, at nummer tre i gruppespil­let ikke kan rykke direkte ud. Det kunne de før, hvor nummer tre mødte nummer fire fra grupperne.

– På den nye måde opnår, dem der bliver nummer tre i puljerne, en sikkerhed med alle de point, de har samlet sammen gennem saesonen, siger Claus Thomsen.

AEndringer­ne i strukturen skal formelt vedtages i bestyrelse­n i Divisionsf­oreningen.

Ritzau

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Det skabte ballade, da FC Midtjyllan­d scorede helt til sidst mod Sønderjysk­E i Superligae­n.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Det skabte ballade, da FC Midtjyllan­d scorede helt til sidst mod Sønderjysk­E i Superligae­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark