Ekstra Bladet

FRANKRIG CAROLINE PÅ UDEBANE

Danskeren har ikke tabt en grand slam-kamp i ni måneder, men nu skal hun op mod fransk gruseksper­t med saerligt spin

- Troels Christense­n tch@eb.dk

PARIS (Ekstra Bladet): Solen skinnede ned over gruset på det laekre tennisanla­eg, Jean Bouin, bare en god førsteserv fra Roland Garros, og Caroline Wozniacki huggede til boldene med en traefsikke­rhed og selvfølge, der i sig selv vidner om en god start på French Open.

Efter en tiebreak, har hun kun afgivet to partier i de tre følgende saet, og det kunne naesten aflaeses på smilet under kasketskyg­gen. Så hun behøvede naesten ikke sige det:

– Jeg har det fint og føler, at jeg rammer boldene godt, sagde danskeren, der ikke har tabt en kamp i en grand slam siden 31. august 2017, altså i godt ni måneder.

– Ja, det er meget rart ikke? Det er selvfølgel­ig en meget fed statistisk, men nu må vi se, hvor laenge den holder.

Skal ud og kaempe

Men det var også en fokuseret Caroline Wozniacki, der på ingen måde ville afsløre planer om hverken bryllupsda­to, en tilbageven­den til det danske Fed Cup-hold eller andre fremtidspl­aner.

– For nu er jeg her, som hun udtrykte det dagen før mødet med den franske veteran Pauline Parmentier, der har ekspederet to landsmaend ud på stribe.

– Jeg skal ud og kaempe. Publikum vil vaere med hende.

– Så jeg skal bare fokusere på mig selv og mit spil og så bare nyde, at atmosfaere­n er god.

Tredje runde bliver for alvor hendes grus-test ved denne grand slam.

– Gruset er helt sikkert hendes favoritund­erlag. Hun server udmaerket, varierer spillet godt og bevaeger sig godt på grus. Det bliver helt sikkert en kamp med laengere dueller, hvor man skal taenke lidt mere, udnytte vinkler og ja, lidt af det hele, sagde Caroline.

Trak sig sidst

Caroline Wozniacki førte 3-0 indbyrdes, da de to mødtes i kvartfinal­en på Istanbuls grus for godt en måned siden, hvor danskeren måtte traekke sig med en skade i maveregion­en efter et saet til hver.

Denne kamp bliver dog en helt anden type udfordring.

– Her vil hun få utrolig meget support fra tribunerne, så Caroline skal vaere klar til det og holde hovedet koldt, mener Piotr Wozniacki, der også advarer mod en lille, drilsk facet i Parmentier­s spil.

– Caroline skal vaere klar til at håndtere den specielle boldrotati­on, hun har. Hun slår nogle lidt anderledes bolde. Men ellers skal hun spille sit eget spil og bruge de slag, som hun finder naturlige i situatione­n.

Og så skal hun nok indstille sig på at blive ude på banen laenge. Parmentier kaemper nemlig i den grad for sagen her på hjemmebane­n. Det kan dokumenter­es med et opsigtsvae­kkende tal. I kampen mod Alize Cornet afvaergede hun således 25 af 27 breakbolde. Og hendes traener baerer såmaend efternavne­t ’Patience’.

Parmentier og Wozniacki mødes i anden kamp efter kl. 11 på Court Philippe Chatrier.

Det bliver helt sikkert en kamp med laengere dueller, hvor man skal taenke lidt mere, udnytte vinkler og ja, lidt af det hele

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark