Ekstra Bladet

Endnu en kendt ’DRexit’

Som mange andre afleverer hun adgangskor­tet i DR Byens reception

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Efter 22 år i DR og otte år som vaert på TV Avisen har Tine Gøtzsche besluttet sig for, at hun nu vil prøve noget andet.

Siden sin start i DR i halvfemser­ne har Tine Gøtzsche – udover TV Avisen – blandt andet arbejdet på DR Nyheders udlandsred­aktion, lavet 'Temalørdag’ på DR2, vaeret vaert på ’DR2 Udland’ og ’Profilen’, samt haft vaertsroll­en ved mange store begivenhed­er – senest daekningen af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

Svaer beslutning

Beslutning­en om at sige den faste DR-stilling op har ikke vaeret nem, fortaeller Tine Gøtzsche.

– Jeg har elsket at vaere vaert på TV Avisen og få lov til at servere dagens vigtigste nyheder for seerne. Jeg har vaeret omgivet af fantastisk­e og dygtige kolleger, og jeg har nydt det holdarbejd­e, der hver dag sender programmet afsted. Men tiden er kommet til et sporskifte, siger Gøtzsche og fortsaette­r:

– Det er en svaer beslutning at traeffe, for DR er naermest blevet en del af mit dna. Så jeg siger farvel med en blanding af vemod og staerk tro på, at både TV Avisen og jeg selv går en lys fremtid i møde.

Hvad hun fremover lave, ved hun ikke.

– Det vil tiden vise. En verden af muligheder ligger åben. Og hvis det, du spørger om, er, om jeg har et konkret nyt job på hånden, er svaret 'Nej, det har jeg ikke'. Det vil nogle måske kalde dumdristig­t, men for mig har trangen til at tage magten over mit eget arbejdsliv vaeret det vigtigste, siger Tine Gøtzsche.

Personligt valg

skal I den seneste tid har der vaeret en del kendte DR-personligh­eder, der har valgt at sige deres gode job op for at søge nye graesgange.

Tine Gøtzsche understreg­er dog, at det ikke er den aktuelle situation i DR med udflytning­er og udsigt til nedskaerin­ger, der har motiveret hende.

– Jeg kan godt se, at hvis der er to eller tre, der gør det samtidig, så begynder det ligne en tendens, men det er udelukkend­e et personligt valg. Jeg har lavet flere end 1.000 tv-aviser, og på et tidspunkt begynder det at blive lidt rutineprae­get. Jeg har altid lovet mig selv, at jeg ville stoppe, når jeg kunne maerke, at det var tid, og det følte jeg, at det var nu, siger Tine Gøtzsche.

Det har desuden spillet ind, at den travle tv-vaert fremover gerne vil have mere tid til familien.

– Jeg er alene med en dreng, der skal i niende klasse nu, og jeg vil gerne vaere der, når han har fri, og det vil jo eksempelvi­s sige i weekenden og på helligdage. Jeg vil gerne selv kunne bestemme, hvornår mit arbejde ligger. Men det kan man ikke, når man er en del af holdet på TV Avisen.

– Der er mange, der er overrasked­e, og så er der mange, der har sagt, at de kommer til at savne mig, og det er jo dejligt at vide, siger Tine Gøtzsche.

 ?? FOTO: DR ?? Tine Gøtzsche understreg­er, at det ikke er den aktuelle situation i DR med udflytning­er og udsigt til nedskaerin­ger, der har motiveret hende.
FOTO: DR Tine Gøtzsche understreg­er, at det ikke er den aktuelle situation i DR med udflytning­er og udsigt til nedskaerin­ger, der har motiveret hende.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark