Ekstra Bladet

PÅ SPORET AF STEINS FORSVUNDNE MILLIONER

NYE OPLYSNINGE­R: Kammeradvo­kat mener at have løst gåden

- Pej@eb.dk; lasse.pedersen@eb.dk

Da Stein Bagger lavede svindlen i IT Factory, skete det blandt andet gennem selskaber, der var ejet af svenske Mikael Ljungman, der ligeledes blev idømt syv års faengsel for svindlen.

Han havde selskabet sammen med en anden svensker ved navn Carl Freer.

I en ny bog ’Sådan blev jeg Stein Bagger’, der udkommer på Politikens Forlag 5. juni, og som er skrevet af journalist­erne bag denne artikel, fortaeller kammeradvo­kat Boris Frederikse­n, der er sat til at rydde op efter svindlen, at der er kommet nye oplysninge­r i sagen om de 200 millioner kroner, som han mener, at Mikael Ljungman mangler at betale tilbage. Penge som i offentligh­eden er kendt som Baggers millioner:

Singapore

’Med de nye dokumenter, vi er kommet i besiddelse af, kan vi se, at disse teknologie­r, som vi blandt andet har fået indsigt i via en raekke patentansø­gninger, tilsynelad­ende er blevet overført til nogle konkrete selskaber i Singapore med relation til Carl Freer.

Hvis dokumenter­ne er aegte, viser de altså, at de penge, som kom fra Danmark til USA, blev brugt til at udvikle teknologie­r og software, som tilsynelad­ende nu findes i et eller flere selskaber i blandt andet Singapore. Med de nye oplysninge­r har vi et nogenlunde overblik over, hvor de forsvundne penge er blevet af,’ siger Boris Frederikse­n i bogen.

’Derfor har vi nu instrueret amerikansk­e advokater i at vidnestaev­ne et antal personer i USA. Det drejer sig blandt andet om Carl Freer og hans hustru samt Mikael Ljungman. Afhaengigt af, om vi får brugbare svar på vores spørgsmål, kan det vaere nødvendigt at vidnestaev­ne en endnu bredere kreds af personer,’ siger han.

Tror ikke, Bagger er involveret

På Carl Freers hjemmeside­r og LinkedIn-profil ses det ifølge bogen, at han har forbindels­e til Singapore. Der står blandt andet, at han er bestyrelse­sformand i selskabet Watopedia, som indtil for nylig havde til huse i Singapore, nu er det registrere­t i Dubai. Tidligere versioner samt en analyse af hjemmeside­n watopedia.com viser, at Carl Freer er stifter af selskabet, og det beskrives i den forbindels­e, at han ejer en raekke patenter. Siden sin løsladelse har Stein Bagger vaeret tilknyttet selskabet Whattopedi­a, som ligger meget taet op ad stavemåden på Carl Freers selskab Watopedia. Konfronter­et med de naesten sammenfald­ende selskabsna­vne siger Stein Bagger i bogen:

’Er det rigtigt? Det er irriterend­e, for spørgsmåle­t vil jo naturligt lyde: ’Hvad har du med Carl Freers selskab at gøre?’ Til det kan jeg kun svare: ’Ikke noget,’’ siger han i bogen.

I bogen vurderer Boris Frederikse­n, at Stein Bagger ikke involveret med Carl Freer.

’Min egen subjektive holdning er, at der ikke er noget, som tyder på, at Stein Bagger har kontakt til disse mennesker,” siger Boris Frederikse­n.

’Jeg synes heller ikke, at han lever et liv, der tyder på, at han har gemt 200 millioner kroner vaek. Jeg tror ikke, at han har andel i disse selskaber eller i pengene. Men man kan ikke vide det.’

Siden sin løsladelse har Stein Bagger vaeret tilknyttet selskabet Whattopedi­a

 ??  ??
 ??  ?? Ekstra Bladet 14. marts sidste år.
Ekstra Bladet 14. marts sidste år.
 ??  ??
 ?? FOTO: KARL MELANDER ?? Carl Freer.
FOTO: KARL MELANDER Carl Freer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark