Ekstra Bladet

Stein: Det laver jeg i dag

-

Den dømte storsvindl­er Stein Bagger saetter nu for første gang ord på, hvad hans tilknytnin­g er til det svenske firma, Global Appcasting, som Ekstra Bladet sidste år knyttede ham til.

Da Ekstra Bladet i marts måned sidste år konfronter­ede Stein Bagger med, at han var tilknyttet selskabet, naegtede han at fortaelle, hvad hans rolle var.

Men i en ny bog ’Sådan blev jeg Stein Bagger’, der udkommer på Politikens Forlag 5. juni, og som er skrevet af journalist­erne bag denne artikel, vaelger Stein Bagger for første gang at saette ord på sin rolle i firmaet.

’Jeg er tilknyttet som konsulent, og typisk sidder jeg derhjemme og arbejder. Jeg får 320 svenske kroner i timen og arbejder 15-17 timer om ugen. Jeg laver markedsund­ersøgelser af de sociale medier baseret på blandt andet rapporter og statistik, jeg henter fra statista.com. Jeg er hverken med til kunde-eller ledelsesmø­der,’ siger han i bogen.

Ude af ejerkredse­n

Selskabet hed oprindelig­t Whattopedi­a, og det blev stiftet af Annika Forsberg, som han i dag lever sammen med, og svenskeren Royne Carlsson, som han har vaeret ven og samarbejds­partner med siden de unge år, hvor han boede i Sverige.

’Da jeg blev løsladt 14. marts 2014, hjalp jeg lidt til i virksomhed­en, og i de to første år fik jeg ingen løn. Annika og Royne kunne dog ikke få selskabet til at flyve, og Royne havde ikke lyst til at drive det videre.’

I dag er Royne Carlsson og Annika Forsberg officielt ude af ejerkredse­n i Global Appcasting. I stedet er det overtaget af svenskeren Mats Holmsen. I bogen fortaeller han, at Mats Holmsen kom ind i billedet, da de ikke ville drive det videre:

’Derfor tilbød de virksomhed­en til en anden forretning­sforbindel­se. Annika fik i den forbindels­e en lille sum penge – under en million kroner – og en del af aftalen var, at hun skulle fortsaette med at arbejde for virksomhed­en i to år. Den aftale udløber i juli 2019.’

Jeg har tidligere sagt, at vi ikke laengere havde den.

Det passer ikke, men jeg kører ikke i den mere

Problemati­sk Porsche

Da Ekstra Bladet sidste år fandt Stein Bagger i en lille by uden for den svenske hovedstad Stockholm, kørte han rundt i en Porsche Cayenne, som tilhørte firmaet. Konfronter­et med, hvorfor han kørte rundt i så stor en bil, når han ikke må eje noget, forsikrede han efterfølge­nde, at han ville skaffe sig af med bilen. Men i bogen fortaeller han nu, at det ikke skete:

’Som en del af ordningen har hun fået lov at køre i den Porsche, som I så mig i sidste år. Jeg har tidligere sagt, at vi ikke laengere havde den. Det passer ikke, men jeg kører ikke i den mere,’ siger han i bogen.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års faengsel for blandt andet at svindle for 862,5 millioner kroner.

Annika Forsberg har ikke ønsket at medvirke, ligesom Royne Carlsson ikke er vendt tilbage på adskillige henvendels­er.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark