Ekstra Bladet

Politi undersøger bandespor

Brand i kiosk og beboelsese­jendomme i Nykøbing Falster var påsat

- FOTO: CLAUS HANSEN, FOLKETIDEN­DE cno@eb.dk

En voldsom brand, der natten til mandag haergede en kiosk og to beboelsese­jendomme i Nykøbing F, var påsat.

Det bekraefter politiinsp­ektør fra Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver.

– Vi kigger på et banderelat­eret spor, siger politiinsp­ektøren, der på nuvaerende tidspunkt ikke ønsker at udtale sig mere konkret om, hvilken del af bandemiljø­et efterforsk­ningen peger mod.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan flere gruppering­er inden for rockerog bandemiljø­et har tilstedeva­erelse i politikred­sen.

Der har også verseret konfliktsc­eniarier mellem nogle af gruppering­er, men ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r eksisterer der for tiden formelt set ikke noget konfliktbi­llede.

Politiet har foretaget afhøringer i sagen, men endnu er ingen sigtet.

– Nu skal vi gennemgå materialet og ad den vej pejle os ind på gerningsma­nden eller -maendene, siger Kim Kliver, som ikke ønsker at kommentere mulige motiver for ildspåsaet­telsen.

Branden opstod i en kiosk på handelsstr­øget Jernbanega­de og bredte sig hurtigt til to naboejendo­mme. Flere beboere måtte vaekkes og evakueres.

Ingen skade.

– Jeg ved ikke nøjagtigt, hvor mange beboere, der er blevet evakueret. Men de kommer naeppe tilbage til deres bolig igen, for alt er udbraendt. Jeg ved heller ikke, hvor de evakuerede nu befinder sig, sagde vagtchef Jan personer kom til Nielsen fra Sydsjaella­nds og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet tidligere på ugen.

Tredje brand på et år

Jernbanega­de var i flere timer lukket for biler efter branden, ligesom kommunen måtte lukke for fjernvarme­n til de berørte bygninger. Gående måtte under lukningen kante sig forbi opstillede afskaermni­nger.

Først i går, fredag, blev gaden, der ligger i byens centrum, åbnet.

Det har skadeslede­r i Dansk Bygningsko­ntrol Jes Stigsen oplyst til LollandFal­sters Folketiden­de.

Branden mandag er ifølge mediet den tredje på 12 måneder i Nykøbing Falster-butikker.

 ??  ?? Flammerne stod højt, da brandvaesn­et rykkede ud i forbindels­e med en påsat brand i en kiosk i Jernbanega­de i Nykøbing F.
Flammerne stod højt, da brandvaesn­et rykkede ud i forbindels­e med en påsat brand i en kiosk i Jernbanega­de i Nykøbing F.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark