Ekstra Bladet

Bilister får penge tilbage

-

Siden 2015 har mange bilister fået bøder og muligvis også klip i kørekortet på et fejlagtigt grundlag.

Flere hundrede bilister har siden 2015 fejlagtigt fået bøder for fartforsee­lser, fordi politiets fotovogne har forvekslet personbile­r med lastbiler.

Efterfølge­nde har sagsbehand­lerne ikke vaeret opmaerksom­me på systemets advarsel om at tjekke klassifice­ringen af køretøjern­e, og derfor er de uberettige­de bøder blevet udstedt.

Politiet beklager

Rigspoliti­et oplyser fredag, at der siden 2015 har vaeret 358 sager, hvor bilister har fået bøder grundlag.

– Det er yderst beklagelig­t, at bilister, der har overholdt hastigheds­begraensni­ngerne, har fået udskrevet bøder, siger chefen for Rigspoliti­ets Nationale Faerdselsc­enter, Erik Terp.

Rigspoliti­et og Rigsadvoka­ten er nu i gang med manuelt at gennemgå sagerne, så uretmaessi­ge bøder kan blive annulleret hurtigst muligt.

– De 358 sager vil nu blive genoptaget, så vi sikrer os, at ingen bilister har betalt for meget eller fået et klip i kørekortet, de ikke skulle have haft, siger Erik Terp.

Rigspoliti­et påpeger, at fotovognen­e på et fejlagtigt siden 2015 har målt cirka to millioner køretøjer, og at fejlen således kun vedrører en meget lille andel.

Ikke desto mindre tager man altså fejlen meget alvorligt og forbedrer nu kvalitetsk­ontrollen af bøderne fra den automatisk­e trafikkont­rol.

Blandt andet bliver der implemente­ret en yderligere sikkerheds­mekanisme, der skal gøre sagsbehand­leren opmaerksom på, at køretøjskl­assificeri­ngen skal aendres, før der udstedes en bøde. /ritzau/

 ?? FOTO: BENJAMIN NØRSKOV ?? Rigspoliti­et oplyser at der siden 2015 har vaeret 358 sager, hvor bilister har fået bøder på et fejlagtigt grundlag.
FOTO: BENJAMIN NØRSKOV Rigspoliti­et oplyser at der siden 2015 har vaeret 358 sager, hvor bilister har fået bøder på et fejlagtigt grundlag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark