Ekstra Bladet

’Der kommer bare nogle, som er vaerre i Pusher Street’

- ANDREAS WENTOFT aw@eb.dk

Fredag eftermidda­g ånder alt fred og fordrageli­ghed på Christiani­a. Pusher Street er stadig den travleste gade, hvor der står boder med hash og ivrige saelgere.

Man skulle ikke tro, at hele Pusher Street var ryddet fredag morgen – ligesom den er blevet hver dag siden lørdag, og den genopstod tilsynelad­ende lige så snart, politiet var vaek igen.

Talsperson Hulda Mader mener, at den daglige rydning af Pusher Street har en negativ effekt. Christiani­tterne selv havde lukket gaden i et forsøg på at få banderelat­erede saelgere ud. Og det med succes ifølge Hulda Mader.

– Det var vi i hvert fald lykkedes med indtil i går, men jeg ved ikke, hvordan situatione­n er i dag. Vi ved, at når politiet rydder gaden, kommer der nogle andre, som er vaerre. Det så vi, imens vi lukkede Pusher Street, siger hun til Ekstra Bladet.

Det er dog ikke en holdning, som Lars-Ole Karlsen, der er vicepoliti­inspektør i Københavns Politi, deler.

– Det er ikke vores opfattelse at rydningen åbner op for vaerre narkohandl­ere. Vi kan konstatere, at de gamle narkohandl­ere, som har haft boder rundt de forskellig­e steder, stadigvaek er placeret i de områder.

– Så er det de samme, som stod der inden lukningen af Pusher Street?

– Jeg tør ikke sige, om de har fået udrenset. Men vi kan genkende klientelle­t fra tidligere.

– Er det bandefolk eller rockere?

– Det ønsker jeg kommentere, siger Ekstra Bladet.

Det er isaer mennesker, der ikke er tilknyttet Christiani­a, som christiani­tterne har forsøgt at få vaek fra gaden.

– Vi prøver på at styre det på den måde, at de, der saelger, skal på bo på Christiani­a. Ellers har vi ingen sanktionsm­uligheder, siger Hulda Mader.

Det betyder i praksis, at hvis en saelger på Pusher Street ikke opfører sig ordentligt, kan christiani­tterne vaelge at smide personen ud. ikke han at til

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Talsperson Hulda Mader mener, at politiets rydninger af Pusher Street kan åbne op for saelgere, som er vaerre og har bandeforbi­ndelser.
FOTO: LINDA JOHANSEN Talsperson Hulda Mader mener, at politiets rydninger af Pusher Street kan åbne op for saelgere, som er vaerre og har bandeforbi­ndelser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark