Ekstra Bladet

Harmes over børnehande­l

-

Som adopteret og som folketings­kandidat tager jeg dybt afstand fra børnehande­l.

Jeg undres også over at foraeldre overhovede­t kan finde på, at købe deres barn, og på den måde deltage i traffickin­g, på lige fod med handel af kvinder og børn til prostituti­on.

Derfor undrer en tidligere dom, over et par som via traffickin­g købte et barn i Polen, som i min optik virker som en frikendels­e af børnehande­l og traffickin­g, for det er jo det, der reelt er sket der.

Jeg forstår simpelthen ikke, at man udelukkend­e kun taenker på sig selv, og ikke det barn, som man anskaffer som en anden handelsvar­e, for det skader ikke alene det uskyldige barn, som er blevet købt af et par, som af grunde, jeg ikke kender, har følt det nødvendigt at handle kriminelt for at få et barn. Og så en biologisk mor for hvem ussel mammon er vigtigere, end sit eget kød og blod, men den skader også hele adoptionso­mrådet.

Jeg harmes over alle implicered­e i den slags sager på en måde som ikke kan udtrykkes i ord - og tilbage står blot min sympati med de svigtede og uskyldige børn, som alene må tage konsekvens­erne af grådige og kriminelle voksne, som taenker mere på sig selv, end de børn som bruges som en simpel handelsvar­e. René Vilstrup-Bie Adopteret og Folketings­kandidat for Socialdemo­kratiet i Vejle

Der er ikke noget at sige til, at Dansk Folkeparti har kaempet for et forbud – nedgørelse­n af muslimer er vel naermest partiets maerke– og hjertesag. Og Socialdemo­kratiet er i disse år med på den vaerste, når der er mulighed for at genere, ydmyge og drille de danske muslimer. Det tjener en raekke folketings­politikere i Liberal Alliance til aere, at de trodsede partilinje­n og stemte imod et forbud. Partiets medlemmer af regeringen stemte naturligvi­s for et forbud – de er drevet af ren opportunis­me, og så laenge de kan beholde ministerbi­lerne, gør det ikke spor, at Danmark bliver mere ufrit og mere lukket.

Men det kan undre, at et enigt Venstre – Danmarks liberale Parti – går ind for et forbud. Forbuddet haenger ikke sammen med de grundlaegg­ende frihedsret­tigheder og den tolerance, Venstre traditione­lt har stået for. Udfordring­erne med modkulture­r og parallelsa­mfund bliver ikke løst med et forbud. Burkaforbu­ddet er ’pjat-lovgivning’ – som Bertel Haarder så glimrende har udtrykt det: Folketinge­t skal ikke lovgive om tørklaeder, badeforhae­ng og leverposte­j. Burkaforbu­ddet er endnu et pind til de liberale vaerdiers ligkiste.

Burkaforbu­ddet øger spaendinge­rne i det danske samfund. Og er vand på islamister­nes mølle, fordi det bekraefter deres fortaellin­g om, at der eksisterer en dybtgående religiøs kamp mellem dem og os. De rekruttere­r proselytte­r på et sådant skaerpet modsaetnin­gsforhold til det omgivende samfund.

Hvis et af de lande, Danmark sender u-landshjael­p til, diskrimine­rede kristne, som vi diskrimine­rer muslimer, ville vi fra dansk side tage det op politisk på højeste niveau. Og i sidste instans true med at afbryde bistandssa­marbejdet.

Vist bidrager det til politikerl­eden, når politikern­e rager til sig med lønforhøje­lser, eksklusive pensionsor­dning og turistrejs­er camouflere­t som studieture. Men på den lange bane er ’pjat-lovgivning’, udpegning af syndebukke og diskrimina­tion af mindretal en langt større trussel mod demokratie­t. Det er på tide, at politikern­e – isaer fra V og S – traekker i arbejdstøj­et og i stedet tager fat på de reelle problemer i dagens Danmark.

Erik Boel tidligere internatio­nal sekretaer i Socialdemo­kratiet Reventlows­gade København V

 ?? FOTO: TV2 ?? Polske Laura ville have 5300 kroner for sit barn i TV2dokumen­taren ’Prisen for et barn’.
FOTO: TV2 Polske Laura ville have 5300 kroner for sit barn i TV2dokumen­taren ’Prisen for et barn’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark