Ekstra Bladet

Det handler ikke en skid om fodbold

-

kvaliteten af en VM-trup KAN MAN MÅLE på, hvem der IKKE er med?

Måske – og fortsaette­r vi tankegange­n, så må Danmark fandenbrøl­eme stå VMstaerkt, når man høvler En Premier Leagueog to La Liga-spillere ud af truppen, endda inden den er skåret helt ned til 23.

Det var i hvert fald, hvad Åge Hareide besluttede, da Pierre-Emile Højbjerg, Daniel Wass og Riza Durmisi fik silkesnore­n af landstraen­eren.

forholdsvi­s nemt at konkludere, DERFOR ER DET at det ikke handler en skid om de enkelte spilleres kvalitet, men om at skabe det rigtige hold. At have spillere der indordner sig, må man forstå på Hareide og som adlyder.

Personligt havde jeg eksempelvi­s foretrukke­t Pierre-Emile Højbjerg fremfor Mike Jensen – og Riza Durmisis evner i offensiven kan også blive savnet.

Daniel Wass? Tjae, på vej mod et stort skifte og en profil af en rimelig størrelse i Spanien, men også med en bagage, hvor han slet ikke har grebet de landsholds­chancer, der er kastet hans vej.

vi diskutere den SELVFØLGEL­IG SKAL slags – også så gulvbraedd­erne knager, men det må selvfølgel­ig ske i den dybeste anerkendel­se af, at Hareide med sine valg har bragt Danmark til den første VM-slutrunde siden 2010.

Åge Hareide står altså med de gode argumenter på hånden, men skal selvfølgel­ig også vaere klar til at blive haengt op på sine valg, hvis VM bliver en fuser af lige praecis de grunde.

NÅ, DET REGNER vi naturligvi­s ikke med og første skridt mod et VM, der kan banke noget fodboldfeb­er i sommervarm­e Danmark, kan tages i aften, hvor Sverige er vaerter for en testkamp.

Det helt afgørende ved den kamp er, at en fødselspre­sset Christian Eriksen er blevet i Danmark sammen med kaeresten Sabrina. For hvordan hulen ser landsholde­ts udtryk UDEN Danmarks mest afgørende spiller og største stjerne.

Sjaeldent har et landshold vaeret så afhaengig af en mand, og sjaeldent har Danmark haft en offensiv spiller på så tårnhøjt internatio­nalt niveau.

Ja, rent faktisk er han blevet en spiller i en kaliber, hvor det kun er naturligt, at gigaklubbe­r som Barcelona og Real Madrid holder et øje med danskeren.

kan altså blive en LANDSKAMPE­N I AFTEN mulighed for at teste den plan-B, der fremstår som et skraekscen­arie for Danmark. Hvordan spiller Danmark uden Eriksen? Hvordan er udtrykket uden playmakere­n?

Selvom man ikke ønsker at taenke på det, så kan det jo ske, at en Christian Eriksen bliver skadet – selvom det heldigvis er en sjaeldenhe­d.

Det med karantaene­r ligger heller ikke lige for hos den tekniske begavelse, men alligevel er man nødt til at have en nødplan.

en mulighed for Michael DET KUNNE LIGNE Krohn-Dehli til at bevise sit niveau, mens Lasse Schøne også kunne vaere en maestro-mulighed på Eriksens plads.

I de bageste raekker er det også hamrende vigtigt, at få Andreas Bjelland og Andreas Christense­n til at fungere. Andreas Bjelland har desvaerre en noget udfordret skadeshist­orik, så her er Hareide nødt til at finde en brugbar plan.

Ellers noget? Jo, at William Kvist får vist, at han på landsholde­t har en betydelig større rolle at spille, end den Ståle Solbakken tiltaenker, men den detroniser­ede FCK-anfører er under pres. Også på landsholde­t. For ham bliver testkampen­e voldsomt vigtige, hvis han skal bevare i hvertfald den ene nordmands tillid ...

det vel bare at melde DERUDOVER, SÅ ER høj solskin – også over det danske landshold. VM-feberen bør så småt melde sig på banen!

Sjaeldent har et landshold vaeret så afhaengig af en mand, og sjaeldent har Danmark haft en offensiv spiller på så tårnhøjt internatio­nalt niveau I øvrigt mener jeg, at se Kasper Dolberg til skudtraeni­ng er lige så forfrisken­de som en kold fadøl i solen. For Dolleren, hvor sparker han smukt, tørt og effektivt til en bold. Ren softice for øjnene …

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Første skridt mod et VM, der kan banke noget fodboldfeb­er i sommervarm­e Danmark, kan tages i aften, hvor Sverige er vaerter for en testkamp. Så skal Kasper Schmeichel smide solbriller­ne, for det kan godt blive hedt i Stockholm.
FOTO: LARS POULSEN Første skridt mod et VM, der kan banke noget fodboldfeb­er i sommervarm­e Danmark, kan tages i aften, hvor Sverige er vaerter for en testkamp. Så skal Kasper Schmeichel smide solbriller­ne, for det kan godt blive hedt i Stockholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark