Ekstra Bladet

HVAD NU, ILLE DU

Tottenham, Barcelona eller Real Madrid ANALYSE: Den danske landsholds­stjerne står ved en skillevej i forhold til det naeste skridt i karrieren

- WEHLAST mgw@eb.dk

m, Barcelona eller Real Maer de scenarier, der kan opstå arks største fodboldstj­erne i ns transfervi­ndue. en traekker det op til, at konder udløber om to år, forlaenTot­tenham, alternativ­t skal e den helt store scene, hvis terne om Barcelona og Real nder i konkrete forhandlin­ger. løb har Christian Eriksen i loier vaeret naevnt som emne i celona og Real Madrid. Han g ikke som de to klubbers topher i sommerens transfervi­n- sk graense årig er Christian Eriksen på vej edste fodboldald­er. Det er nu, ved en skillevej i forhold til det ridt i karrieren. en på endnu en sublim saehan med alle trumferne i hånn tage det store spring nu, elan vente endnu et år og altså ektet i Tottenham endnu en nes at få en ugeløn i niveauet 0 pund (511-596.000 kr.). ontrakt vil helt sikkert løfte ham over den magiske 100.000 pundgraens­e om ugen.

Tottenham er ikke berømte for at betale den højeste grundløn af topklubber­ne i Premier League. Til gengaeld har klubben traditione­r for store bonusordni­nger i forhold til praestatio­nerne.

I landsholds­lejren har Christian Eriksen hverken vaeret til at hugge eller stikke i, når snakken er faldet på hans fodboldmae­ssige fremtid. Han har lukket fuldstaend­ig i og naegtet at besvare spørgsmål om, hvad han forventer af sommerens transfervi­ndue.

For et år siden – før landsholde­ts udekamp mod Kasakhstan – var billedet helt anderledes. På det tidspunkt ville Danmarks største stjerne gerne forholde sig til, hvis muligheden om Barcelona skulle opstå, fordi han også på davaerende tidspunkt blev naevnt i periferien af klubben. Udefra virker et skifte til Barcelona mere oplagt frem for et eventyr i kongeklubb­en Real Madrid.

Prisen på Christian Eriksen ligger lige nu formentlig i niveauet 650-750 mio. kr. Det gør den med baggrund i den profil, han har udviklet sig til at vaere på et af storholden­e i Premier League. Siger ikke nej til Barca Til spørgsmåle­t om han blev kaedet sammen med Barcelona, svarede han sidste år på Ekstra Bladets forespørgs­el:

– Jeg har jo vaeret der på et tidspunkt (Christian Eriksen prøvetraen­ede i Barcelona i en meget ung alder og rørte bolden tre gange på 90 minutter i en kamp). Og det gik ikke saerlig godt. Barcelona er en fantastisk klub, og jeg tror ikke der er mange, der siger nej til Barcelona.

– Men der er interesse, og så er der konkret interesse. Før der er konkret interesse, har jeg ingen holdning til det, sagde Christian Eriksen ved den lejlighed.

Men han tilføjede også, hvad der var nok så interessan­t, når man ser udviklinge­n på hans karriere i et større perspektiv:

– I fremtiden ser jeg mig på det højeste niveau. Det er det, jeg drømmer om. Det kan vaere om to-tre år. Det kan vaere i en anden klub, eller det kan vaere i Tottenham, hvis vi er kommet helt derop, lød meldingen fra Christian Eriksen for blot ét år siden. Stortrives i London Lige nu står Christian Eriksen med alle trumferne i forhold til fremtiden. Han er endnu ikke kommet helt derop, han drømmer om med Tottenham. Men der hersker slet ikke den mindste tvivl om, at Christian Eriksen stortrives i Tottenham og London.

Den ultimative drøm er helt sikkert Barcelona. Derfor er der lige nu ingen grund til at have travlt med kontraktfo­rlaengelse­n i Tottenham. Aftalen udløber først i 2020.

På trods af at, klubejer Daniel Levy helt sikkert står klar med en lønforhøje­lse, kan Eriksen med ro i sindet se tiden an.

Det vil i hvert fald vaere den logiske beslutning lige nu. Specielt efter Zinedine Zidanes overrasken­de afgang i Real Madrid. Det har nemlig åbnet døren for Eriksens manager, Mauricio Pochettino, der godt nok har forlaenget sin aftale med Tottenham.

Men nu er han sat i forbindels­e med det attraktive job hos de tredobbelt­e Champions League-vindere. Hvilken manager siger nej, hvis de bliver tilbudt jobbet i Real Madrid? Naeppe saerlig mange. Svaert at komme vaek Tottenham er berygtet som en af de klubber, hvor det er svaert at komme vaek fra. Specielt hvis du hører til i toppen af spillerhie­rarkiet, som Eriksen befinder sig efter fem staerke saesoner i klubben. Kyle Walker blev godt nok solgt sidste sommer til Manchester City for et beløb i omegnen af 475 mio. kr. Det blev han, fordi det var sund fornuft at saelge en back for den svimlende pris.

Til gengaeld måtte både Luka Modric og Gareth Bale naermest plage i mere end ét år for at få lov at skifte til Real Madrid.

Det giver på ingen måder mening, hvis Tottenham – på trods af titeltørke­n – saelger ud af de største profiler lige nu. Specielt ikke fordi klubben snart er klar til at indvie et nyt stadion og satser på at udvikle forretning­en endnu mere.

Men ingen siger som bekendt nej, hvis Barcelona pludselig vifter med en kontrakt. Derfor giver det god mening, at Christian Eriksen ser tiden an. Han er lige nu den, der har mindst travlt i forhold til at forlaenge sin kontrakt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark