Ekstra Bladet

JEG GIVER INTET VAEK

Danskerenc­ruiservide­rei Parisogudd­elteigenst­oreklø trodsuvelk­ommenregno­g etsammenst­ødmed etreklames­kilt

- FRANKRIG Troels Christense­n tch@eb.dk

PARIS (Ekstra Bladet): Hun blev født i samme by som H.C. Andersen, der som bekendt skrev eventyret ’Konen med AEggene’, og Caroline Wozniacki uddelte det tredje af slagsen i lige så mange kamp, da hun pulveriser­ede hjemmefavo­ritten Pauline Parmentier med 6-0, 6-3.

Faktisk har danskeren kun smidt fire partier i sine fem seneste saet på Roland Garros, og hun kunne da også smile tilfreds over den statistik en time efter matchbolde­n.

– Jeg synes, jeg har spillet rigtigt godt, og det gjorde jeg også i dag. Jeg gik ind og spillede aggressivt, og jeg gik ind og dominerede det meste af kampen, sagde hun.

– Jeg giver hende ikke muligheder for at komme ind i kampen. Jeg har god dybde og gode vinkler, og når hun spiller kort, går jeg ind og skifter tempo. Der er meget, der er min fortjenest­e i dag.

– Jeg vidste, hvad jeg skulle ind og gøre. Mentalt havde jeg forberedt mig på en taktik, og den lykkedes perfekt stort set hele kampen igennem. Jeg vidste, hvordan jeg gerne ville have kampen til at forløbe, men det er klart, at jeg nok havde regnet med, at hun fik nogle flere partier, lød det med endnu et smil.

Drømmestar­t

Danskeren gav drømmestar­t.

Hun holdt ubesvaeret serv og brød så franskmand­en, der virkede lidt nervøs. Et par fraekke stopbolde senere stod det også 3-0. Så var Caroline for alvor oven på, mens hendes stadig mere frustrered­e modstander famlede efter svar. Stopbolde

sig

selv en og dybe bolde med højde blev suppleret med gode vinkler og hvinende vindere ned langs linjerne.

Parmentier blev fulgt på banen af stort bifald til andet saet, og brølene var endnu højere, da hun indledte det med en flot baghåndsvi­nder og lidt senere stod med to breakbolde. Men danskeren holdt hovedet koldt og lukkede partiet.

Stoppet af regnen

Det gjorde hun også, da en uvelkommen regnbyge kom forbi ved 2-0, 40-15. Hun lod sig ganske vist distrahere et øjeblik og smed to point, men efter et spilstop kom hun ind og lagde en følt stopbold, før hun lukkede partiet.

– Det var lidt svaert i andet saet, da det begynder at regne, og der kommer lidt vind.

– Jeg var selv ret imponeret over, at jeg kom foran 5-0, for jeg blev bare ved med at holde fokus og kigge fremad. Det begyndte så at regne rimelig meget ved 4-0, og ved 5-0, 30-15 får jeg så ikke partiet.

– Hun begynder at spille mere aggressivt og får publikum med sig, men heldigvis fik jeg den lukket ved 5-3. Jeg ville helst ikke have, at den skulle vaere taettere, sagde hun.

Regnen gjorde de gule filtbolde en hel del tungere, og det var med til at forklare, at Parmentier trods alt fik hevet nogle trøste-partier hjem til sidst.

Forskraekk­else

Mentalt havde jeg forberedt mig på en taktik, og den lykkedes perfekt

– Der er kaempe forskel på nye og brugte bolde og på bolde med meget regn. De

 ?? FOTO: MICHEL EULER/AP ?? Sidder lige i øjet – Det bliver ikke nemmere. Nu møder jeg Kasatkina, som jeg har tabt til de sidste to gange, fortaeller Caroline Wozniacki om fjerde runde-modstander­en.
FOTO: MICHEL EULER/AP Sidder lige i øjet – Det bliver ikke nemmere. Nu møder jeg Kasatkina, som jeg har tabt til de sidste to gange, fortaeller Caroline Wozniacki om fjerde runde-modstander­en.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark