Ekstra Bladet

Sådan holder jeg vaegten

-

SYV MÅNEDER EFTER

var han 40 kilo lettere, og han har holdt sin vaegt på omkring 80 kilo siden i vinter.

– Bare det sus man får, når man vejer sig. Der var jo kraftedeme røget 3,6 og 3,7 og 3,8 kilo hver 14. dag. Det er jo helt vildt. Jeg var helt oppe at køre, siger Johnny Madsen.

Nu har han fået job, som han er rigtig glad for. Han arbejder som frivillig ved et center for misbrugere i Fredericia, og på sigt vil han uddanne sig til it-supporter.

Og så har han mødt en sød pige. Johnny Madsen fra Fredericia har vaeret overvaegti­g to gange i sit liv.

Første gang var han i midten af tyverne, og anden gang var inden for de sidste fem-seks år.

– Når man vejer 123 kilo, så har man det jo ikke godt. Vi er jo alle sammen i fitness-centret af forskellig­e grunde, men jeg har laest, at nogle folk tror, at andre griner af dem i centrene. Det har jeg aldrig oplevet.

Johnny Madsen var stålsat. Nu skulle han i gang. Han begyndte at gå og løbe hurtige interval-løb, men efter tre uger blev hans knae overbelast­et.

– Så blev jeg lige slået i gulvet af det, og jeg kunne ikke bruge benene i en uges tid. Men jeg styrketrae­nede i stedet. Jeg fik hjaelp af en medhjaelpe­r, der sagde, jeg kunne prøve at cykle. Og så gjorde jeg det. Der var smaek på den cykel, siger Johnny Madsen.

Han lagde ud med fuld spurt i en halv time, det kunne han godt klare. Og så hoppede han af. Cyklede et kvarter mere. Og så endnu et kvarter.

Det kunne han også godt klare, og pludselig havde han cyklet i en time. Naeste gang tog han to gange en halv time på cyklen, og det kørte han videre med i ret lang tid.

– Under det laengste forløb af mit vaegttab taber jeg mig 3,5 kilo hver fjortende dag. Det var meget, meget voldsomt. Tager man et gennemsnit af det, så er det faktisk minimum et halvt kilo jeg smider af min kropsvaegt hver anden dag. Det er jo helt vildt, siger Johnny Madsen.

EFTER HAN HAVDE

cyklet nogle måneder, begyndte han at laegge noget løb til igen, fordi knaeet blev bedre.Han lagde også mere og mere traening til, fordi det begyndte at blive svaerere at tabe sig, jo mere han kom ned i vaegt.

Johnny Madsen aendrede også sine madvaner sammen med traeningen. Det mest markante var morgenmade­n, som han aldrig rigtig spiste førhen.

– Jeg begyndte at spise morgenmad fast. Og lynhurtigt var det skyr. Jeg spiser faktisk voldsomt meget af det i dag. Og mysli med banan på. Så jeg får en proteinrig morgenmad.

– Det er ret vigtigt, når man taber sig, at der også er noget til musklerne, så de ikke falder helt sammen, siger Johnny Madsen.

Johnny har aldrig vaeltet sig i chips og cola. Og han har ikke aendret så meget på sine madvaner, men i højere grad traenet kiloene vaek

i

mad, men spiser varieret. Han køber det faerdiglav­et en gang om ugen. Ganske almindelig dansk traditione­l mad, som han får leveret fra Det Danske Madhus. Men han tager ikke al sovsen, og han holder igen med nogle af tingene.

Grunden til, at han blev meget overvaegti­g skyldtes inaktivite­t. Og så har han lavt stofskifte.

Han har aldrig vaeltet sig i chips og cola. Og han har ikke aendret så meget på sine madvaner, men i højere grad traenet kiloene vaek.

– Sammenlagt forbraendt­e jeg ifølge tallene 16001800 kalorier hver anden dag under mit vaegttab, siger Johnny Madsen.

Han gør meget ud af at holde styr på sine data omkring sin cykling, løb og sit vaegttab generelt.

Blandt andet har han en vaegt, der kan tale sammen med en app på hans telefon og registrere, hvad han vejede på en given dato, så der ikke kommer for store udsving i vaegttabet.

Det er med til, at han kan holde sin vaegt nede. Og han har taenkt sig at holde sin nye vaegt fremover.

 ??  ?? Johnny Madsen har aendret sit liv fuldstaend­igt og siger, at han aldrig vil gå tilbage til det kriminelle miljø. HAN LAVER IKKE SELV
Johnny Madsen har aendret sit liv fuldstaend­igt og siger, at han aldrig vil gå tilbage til det kriminelle miljø. HAN LAVER IKKE SELV
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark