Ekstra Bladet

Sådan holder du et vaegttab

-

Man skal ifølge overlaege Jens-Christian Holm forstå, at der er et hormon-system i kroppen, der aktivt bevarer og forsvarer fedtmassen.

Han står bag Holbaek-modellen, der får tre ud af fire børn til at tabe sig, og foraeldren­e begynder også at tabe sig, når de hjaelper børnene.

Overlaegen­s forskning er også anerkendt i udlandet.

Hvis man skal holde sit vaegttab og undgå yoyo-vaegt på grund af evigt tilbageven­dende slankekure, så handler det om at få en ny grundforst­åelse af, hvordan man lever.

Når det ønskede vaegttab er i hus første gang, kraever det stadig en indsats – resten af livet.

Her er Jens-Christian Holms råd til varigt vaegttab.

Morgenmad:

Ikke Chocopops, guldkorn, sødmaelk. I stedet for: Havregryn, havregrød, rugfras, minifras eller ristet rugbrød med 1-9 pct. fedt i pålaegget. Kylling, kalkun, torskerogn, tun, makrelfile­t, roastbeef, skinke, hamburgery­g.

Frokost:

Ikke pizzasnegl­e, ikke bagerbrød og andet usundt: I stedet: Tre-fire-fem halve stykker rugbrød med 1-9 pct. fedt i pålaegget.

Eftermidda­g:

Ikke kop-nudler, ikke slik, sodavand, chokolade. I stedet kan man spise det samme som om morgenen.

Aftensmad:

Portionsan­retning i køkkenet. Tallerken-model, hvor halvdelen er salat og grøntsager. En kvart kød og fisk og den sidste kvarte: Kartofler, ris og pasta.

Er du sulten efter første portion, må du godt få en ny. Det kaldes: Maet til måltid med måde. Anden portion spises dog først efter 20 minutter.

Fastfood:

En gang om måneden. Slik en gang om ugen. Sodavand, juice, iste, saft, kakao en gang om ugen og max. en halv liter.

Aktivitet:

Tv, computer, telefon og iPad/tablet kun to timer dagligt og først efter kl 17. Gå i stedet til noget aktiv sport.

– Det er i princippet, hvad vi siger. Alle de her regler kan man kondensere som det bedste for din naeste. Det bedste for barnet. Det giver en normal, god, sund vaekst og udvikling. Et sundt liv. Sodavand, juice, slik, fastfood er ikke godt for dig, slutter Jens Christian Holm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark