Ekstra Bladet

Få erstatning for dit forsinkede fly mens du venter i lufthavnen

-

TEKST: MAIKEN KOLBY

Forsinkede eller aflyste fly er en evig kilde til irritation, men nu vil et dansk firma tilbyde en forsikring, som giver dig en kontant kompensati­on, allerede mens du sidder i lufthavnen og venter.

Det er den nystartede virksomhed Easydelay, der står bag tilbuddet, der er det første af sin slags i verden.

Forsikring­en tegner man hos Easydelay, når man har booket sin flybillet, og så tikker kompensati­onen ind på kontoen, hvis flyet er mere end 90 minutter forsinket.

– Man kan vaelge at tegne en forsikring, hvor man får 100 euro (745 kr., red) , 200 euro, 400 euro eller 600 euro (4.466 kr., red) i erstatning. Det kommer an på, hvor meget erstatning, man vil have ved en forsinket flyafgang, siger direktør i Easydelay, Christian Hjort, til Ekstra Bladet.

Priserne for at tegne forsikring­en er afhaenig af ruten og flyselskab­erne udregnet efter en dynamisk tarif, altså hvor ofte flyene historisk er forsinkede. Og prisen for at tegne forsikring­en for hver straekning på ens flyrejse ligger mellem 4,95 euro (37 kr., red.) og knap 40 euro (298 kr., red).

– I håber selvfølgel­ig, flyene ikke bliver forsinkede, så I ikke skal betale så meget i erstatning. Men hvordan sikrer I jer, det sker?

– Forsikring­en på hver flyrute bliver specifikt prissat ud fra sandsynlig­heden for aflysning eller forsinkels­e, og vi har disse data på alle flyruter for de seneste 12 måneder. Det sikrer, kunderne kun betaler for den risiko der er, hverken mere eller mindre - lidt som var det en bilforsikr­ing, hvor en stor luksusbil koster mere at forsikre end en almindelig familiebil, siger Christian Hjort.

Forsikring­en på hver flyrute bliver specifikt prissat ud fra sandsynlig­heden for aflysning eller forsinkels­e

PRODUKTET, SOM EASYDELAY

har udviklet, fungerer således, at Easydelay overvåger din afgang og sender dig en SMS, hvis flyet er forsinket med mindst 90 minutter eller aflyst. Og så bliver din forsikring­ssum sat ind på din konto, mens du stadig er i lufthavnen.

– I SMS’en er der et link, hvor du skal bekraefte dit kontonumme­r og dit boardingko­rt. Hele processen sker automatisk, og der er ikke nogen krav om dokumentat­ion hos kunden. Der er ingen papirarbej­de, siger Christan Hjort.

Graensen skiller på 90 minutter, og det er, når gaten lukker.

Altså er der rettidig afgang fra gaten, så har man ikke ret til kompensati­on via Easydelay, og heller ikke, hvis man eksempelvi­s sidder og venter på take off i flyet på startbanen. Kompensati­onen er den samme, om man er 91 minutter forsinket eller 12 timer.

– Men hvis man er over tre timer forsinket, kan man også stadig søge erstatning via EU-lovgivning­en, siger Christian Hjort.

 ?? FOTO: EB ?? Er du traet af at vente på din kompensati­on fra et nølende flyselskab, som prøver at undslå sig sin forpligtel­se til at betale erstatning for forsinkels­e, så bør du måske satse nogle penge og tegne en forsikring, som giver dig kontant betaling, mens du...
FOTO: EB Er du traet af at vente på din kompensati­on fra et nølende flyselskab, som prøver at undslå sig sin forpligtel­se til at betale erstatning for forsinkels­e, så bør du måske satse nogle penge og tegne en forsikring, som giver dig kontant betaling, mens du...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark