Ekstra Bladet

TURISTFAEL­DER

-

Anne Franks Hus

Anne Franks Hus i Amsterdam er museum for den jødiske dagbogs-skriver Anne Frank, der gemte sig for nazisterne­s forfølgels­e under Anden Verdenskri­g sammen med sin familie i et skjult rum. I museet kan du se en udstilling om Anne Franks liv og skjulested­et, som stadig står, som det gjorde, da familien gemte sig for nazisterne. Museet besøges årligt af mere end 900.000 mennesker, og det vil ikke undre nogen, hvis man først har set de lange køddannels­er ude foran museet.

Det er netop også de mange mennesker, der gør, at Kasper Falke Jensen fraråder turister at besøge museet.

– Der er altid meget lang kø, og den starter allerede om morgenen, en time før de åbner. Museet er ikke specielt stort, så du kryber naermest rundt i nogle små rum i en slange af turister. Selvfølgel­ig har det en speciel historie, men jeg synes ikke, at det er køen vaerd. For mig er det ligesom Den Lille Havfrue. Det er lidt opreklamer­et, siger han.

Red Light District

Red Light District ligger centralt i den aeldste del af Amsterdam, og hvert år går tusindvis af turister gennem det berygtede områdes gader. Om dagen syner det måske ikke af meget, men når mørket først falder på, så overtager neonlyset området, når du slentrer forbi vinduesbor­dellerne, sexbutikke­rne og de såkaldte coffeeshop­s.

– Jeg synes, at det er den største turistfael­de og også den mest ubehagelig­e. Det meste af tiden er der også overproppe­t dernede. Selvfølgel­ig er Amsterdam kendt for det, og hvis du gerne vil besøge det, så skal du gøre det om aftenen. Det er også lidt opreklamer­et, og jeg hører ofte folk sige ’nå, var det bare det?’.

Madame Tussauds

Det berømte voksmuseum Madame Tussaud holder også til i Amsterdam. Hvis man forventer, at det er anderledes end i eksempelvi­s London, så tager du fejl. Der er figurer af de hollandske kongelige og enkelte hollandske kunstnere. Til gengaeld kan teenagebør­nene blive fotografer­et med One Direction eller David Beckham.

– Det er et af de museer, der har mindst med Amsterdam at gøre, og der synes jeg ikke, at man skal spilde sin tid, medmindre ens børn virkelig gerne vil derind, siger Kasper Falke Jensen.

 ?? FOTO: EVERT ELZINGA/AP ??
FOTO: EVERT ELZINGA/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark