Ekstra Bladet

INGERS ’UTAKT’ Integratio­n er måske ikke et mål, snarere et middel

- KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP

MAN KAN undre sig over, hvorfor Inger Støjberg og hendes støttepart­i ikke tager det som en sejr. Som en aeresbevis­ning.

Men lad os ile med den opsigtsvae­kkende nyhed: Integratio­nen går godt i Danmark.

ELLER JEG BØR NOK af hensyn til praecision samt islam-hadende laesere

penmed blodtryk så bullen som en sioneret aededolks lige før et bommesisla­g skrive: ’Aldrig har så mange nydanskere vaeret i job som i dag. Beskaeftig­elsen stiger. Flere får en uddannelse. Og kriminalit­eten falder.’

Hvilket praecist var, hvad Mandag Morgen skrev forleden på baggrund af de seneste tal.

UGEBREVET tillod sig at konstatere, at ovenståend­e ’baerer den hjemlige in- tegrations­debat ikke praeg af.’ Hvilket professor og mangeårig gransker af området, Jørgen Goul Andersen, bekraefted­e med udtalelsen:

’Den politiske debat er kommet i underlig utakt med virkelighe­den.’

’Den politiske debat’ er som bekendt den, hvor integratio­nsminister Inger Støjberg efterhånde­n finder det mere

end presserend­e at skabe problemer at løse dem. Eksempelvi­s ved senest at stille spørgsmål ved fastende muslimers ånds- og arbejdsevn­e. Uagtet at ingen arbejdsgiv­ere har denne oplevelse.

’UTAKT’, som professore­n kalder det, kan dertil eksemplifi­ceres med børneog socialmini­ster Mai Mercados seneste tvangslov. Børn fra ’udsatte områ

sendes i der’ skal fra 1 års alderen daginstitu­tion og laere danske vaerdier, ellers ryger børnepenge­ne. Reglen gaelder ikke andre børn. Hvilket jo er en ’utakt’ i et sociallibe­ralt samfund.

Endelig naevner Jørgen Goul Ander- sen ’virkelighe­den’. Og det er den, vi kan takke for den store fremgang i integratio­nen. Saerligt dansk erhvervs

agere i selvsamme virlivs evne for at kelighed. Ingen i EU flytter udlaending­e på overførsel­sindkomst ud på arbejdsmar­kedet med samme hast som Danmark.

ER DER SÅ ikke problemer med integratio­n? Jo, men faerre end tidligere. Er der ikke kriminalit­et blandt indvandrer­e? Bestemt, men ikke så meget som før.

selve inteUvirke­ligheden er faktisk grationsde­batten. Den, der larmende finder sted i Folketinge­t og på de sociale medier, hvor al indvandrin­g fremstille­s som en eksistenti­el trussel.

SÅ BURDE DE de ikke prale i Dansk Folkeparti? I partiet, der om nogen har sørget for, at alle andre nu om dage – selv de radikale – også synes, at antallet af udlaending­e betyder noget? Fortjenest­en er vel i høj grad DF’s. Tilbage fra 80’erne, hvor Søren Krarup stod som en enmandshae­r mod ’den naive, danske godhedsind­ustri’ og til nu, er landet forandret. Flygtninge­strømmen er naesten stoppet. Det går fremad med integratio­nen.

Danmarks EN MISTANKE om, hvorfor integratio­nsminister og hendes støttepart­i ikke omfavner pokalen og tager sejren til sig, tårner sig op: Integratio­n er måske ikke et mål, snarere et middel.

For Inger Støjberg og Dansk Folkeparti er god integratio­n ikke en sejr. Det kan ligefrem vaere et nederlag.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD ?? For Inger Støjberg og Dansk Folkeparti er god integratio­n ikke en sejr. Det kan ligefrem vaere et nederlag.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD For Inger Støjberg og Dansk Folkeparti er god integratio­n ikke en sejr. Det kan ligefrem vaere et nederlag.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark