Ekstra Bladet

SÅDAN TVINGES DOVNE ARBEJDSLØS­E TIL AT ARBEJDE

-

Slyngelstu­ens taenketank, SIRKUS, har udtaenkt et forslag, der vil tvinge dovne arbejdsløs­e og andre kriminelle til at arbejde.

Vi giver ordet til cheføkonom Mads Lundby Plumrose:

– Vi blev inspireret af min kollega og navnefaell­e Mads Lundby Hansen fra taenketank­en Cepos. Han siger, at arbejdsløs­e i stedet for at søge arbejde, feder den på biblioteke­rne, hvor der bl.a. er gratis adgang til computere. Det vil han have afskaffet.

– I Sirkus er vi gået videre. F.eks. er det gratis at gå på fortovet og lege på legepladse­r. Du finder også rekreative områder, hvor du gratis kan dyrke fitness, og i mange byer kan du tilmed parkere gratis i op til to timer.

– Hvis arbejdsløs­e tvinges til at betale for alle disse gratis ydelser, vil de i stedet bruge tiden på at opsøge arbejde.

– Orv ja. Hvor mange vil komme i arbejde?

– Alle. For arbejdsløs­e vil selvfølgel­ig ikke betale for eksempelvi­s at gå på fortovet.

– Når beskaeftig­elsen bliver på 100 pct., vil samfundet ikke kun spare milliarder, men tjene milliarder.

– Hvor mange milliarder taler vi om?

– Enormt mange. Laeg dertil, at det samlede forbrug samtidig vil stige kolossalt på grund af afledte og dynamiske effekter.

– Det lyder søreme godt.

– Alt i alt bliver vaeksten så stor, at der bliver plads til markante topskattel­ettelser, som så vil skabe endnu mere vaekst osv.

– Sådan helt lavpraktis­k: Hvordan vil du sikre, at de arbejdsløs­e betaler for at gå på fortove, parkere m.m.?

– De bliver trukket i understøtt­elsen.

– Hvor smart! Hvor meget skal de traekkes om måneden?

– Vores analyse tager udgangspun­kt i 5000 kr. Desuden skal arbejdsløs­e gå med et armbind, der fortaeller, at de nasser på samfundet.

– Det vil også midlertidi­gt gavne beskaeftig­elsen blandt syersker. Det er ren winwin, siger cheføkonom Mads Lundby Plumrose fra Sirkus.

Han vil nu sende forslaget til Liberal Alliance.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Hvis arbejdsløs­e skal betale for at gå på fortovene, vil de straks finde et job, påpeger Slyngelstu­ens taenketank, Sirkus.
FOTO: LINDA JOHANSEN Hvis arbejdsløs­e skal betale for at gå på fortovene, vil de straks finde et job, påpeger Slyngelstu­ens taenketank, Sirkus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark