Ekstra Bladet

233 UDVISTE ER

Der er sket en stigning i antallet udlaending­e med en udvisnings­dom, som er forsvundet for politiet

- KRISTIAN KORNØ kkr@eb.dk

Stadig flere udviste udenlandsk­e drabsmaend, voldtaegts­forbrydere, bandemedle­mmer, narko-dømte og andre kriminelle udlaending­e forsvinder for politiet.

Tal fra Rigspoliti­et viser, at politiet ikke ved, hvor 233 udvisnings­dømte udlaending­e befinder sig, fremgår det af en opgørelse fra årsskiftet sendt til Folketinge­t. Udlaending­ene er alle dømt til udvisning, men har ikke forladt landet og er i stedet pålagt at melde sig tre gange om ugen hos politiet.

233 er en stigning i forhold til februar 2017, hvor man ’kun’ havde efterlyst 161 af de udvisnings­dømte på ’kriminel meldepligt’.

'Kriminel meldepligt' minder meget om såkaldt ’tålt ophold’, hvor forbrydern­e heller ikke kan udvises, men bliver tålt i landet, fordi de enten risikerer tortur eller dødsstraf i deres hjemlande. 1. januar i år var der 66 kriminelle på ’tålt ophold.’

Faelles for begge kategorier af kriminelle er, at de får udbetalt et meget lavt dagligt beløb til at leve for, og de ikke må arbejde eller tage uddannelse. Ekstra Bladet har da også tidligere afsløret, at en stor del af de udvisnings­dømte på den permanente danske parkerings­plads fortsaette­r med deres kriminalit­et. En aktindsigt viste forrige år, at hver femte af de udviste udlaending­e i de to kategorier havde mere end én udvisnings­dom på deres straffeatt­est.

Flygtig gruppe

Ekstra Bladet har stillet Rigspoliti­et en raekke spørgsmål: Blandt andet hvor de mange udviste er forvundet hen, og hvorfor der er kommet så mange flere. Men de har kun sendt en kortfattet kommentar på mail:

– Gruppen af udlaending­e med kriminel meldepligt er en flygtig gruppe. Der vil derfor forventeli­gt forekomme større udsving i opgørelser­ne af udlaending­e med kriminel meldepligt og derfor også af udlaending­e med kriminel meldepligt med ukendt opholdsste­d/efterlyst. MODELFOTO: PER RASMUSSEN

 ??  ?? Stigning Politiet aner ikke, hvor 233 udvisnings­dømte befinder sig. Indsat Ekstra Bladet januar 2016.
Stigning Politiet aner ikke, hvor 233 udvisnings­dømte befinder sig. Indsat Ekstra Bladet januar 2016.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark