Ekstra Bladet

Isbjørn brød ind på hotel og stjal chokolade

-

En stor isbjørn brød søndag morgen ind på hotel Isfjord Radio, der ligger ved en polarstati­on på den norske ø Svalbard.

– Jeg bor i en af hytterne ved stationen, og har et minuts gåtur derhen. Det første, jeg så, var, at porten var brudt op.

– Det er ikke lang tid siden, vi fik en ny port, fordi den gamle også var blevet ødelagt af en isbjørn, siger Malin Stark, stationsch­ef, til Svalbarpos­ten:

– Vi havde nogle saekke med madaffald inden for døren. Jeg hørte nogle lyde og taenkte, at en bjørn måtte vaere indenfor.

– Jeg blev ikke bange, men jeg fik et adrenalins­us, da det gik op for mig.

Malin Stark fik vaekket de 10 gaester og de ansatte på stationen.

Men isbjørnen blev indenfor og kunne øjensynlig­t ikke slippe ud. Det fik Malin Stark til at ringe efter en helikopter for hjaelp.

I mellemtide­n blev det klart for de tilstedeva­erende, at bjørnen var overophede­t og stresset i huset.

Den knuste alle vinduerne og stak hovedet ud. Først da lyden af helikopter­en naermede sig, pressede bjørnen sig gennem et lille vindue.

– Efter at vaere spaerret inde i flere timer var lyden af helikopter­en nok den motivation, han havde brug for. Isbjørne bliver skraemt af den lyd, siger Malin Stark til NRK.

Ingen kom til skade, men isbjørnen havde spist en pose chokolade og noget madaffald samt knust en masse vinflasker.

– Det er ikke ukendt, at isbjørne har en forkaerlig­hed for mad og madlugt.

– Men det er alligevel ikke ofte, at de går i huse eller hytter, hvor mennesker opholder sig, siger betjent Vidar Andersen, der ankom med helikopter­en, til NRK.

/ritzau/

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Isbjørnen pressede sig ud af dette lille vindue.
FOTO: RITZAU SCANPIX Isbjørnen pressede sig ud af dette lille vindue.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark