Ekstra Bladet

Jeg slipper aldrig fra Olsen Banden

Kjeld og Yvonnes søn, Børge, alias 61-årige Jes Holtsø, udnytter sin film-fortid i sin musik-karriere

- ALLAN LYKKE all@eb.dk

– Jeg sagde til Morten, ’ved du hvad, det her Olsen Banden slipper vi sgu aldrig ud af. Det følger os alle vegne. Så vi kan lige så godt bruge det til noget fornuftigt’, siger Kjeld og Yvonnes langhårede søn, Børge.

I det virkelige liv hedder han Jes Holtsø og er ikke laengere en pubertets-forstyrret knaegt, men en granvoksen herre på 61, som har vaeret igennem en del med narkomani og alkoholism­e i årenes løb.

Det er han alt sammen heldigvis for laengst kommet ud af, og siden han deltog i programmet ’Talent 2009’ med Morten Wittrock som mentor, har de to udgjort et musikalsk team, der kan sidestille­s med for eksempel Sko/ Torp og Rugsted/Kreutzfeld­t.

Holtsø & Wittrock kalder de sig naturligt nok, og makkerparr­et har netop udsendt det fjerde album, ’Det’ Altid Nu’, med en blanding af blues og rockmusik.

Video i Bennys gamle bil

Single-udspillet hedder ’Sydpå’, og det er ikke en tur til solbeskinn­ede destinatio­ner som Mallorca eller det graeske ø-hav, det handler om.

Det handler om rejsen fra Ganløse, hvor Jes bor, til Maribo, hvor kaeresten holder til.

Det var her, Jes fik sin Olsen banden-fortid i tankerne – igen.

– Det er en kaerlighed­s-historie tilsat et drys Olsen Banden. Vi kender ejeren af Bennys originale Chevrolet Impala fra filmene, Kasper Kristensen, og jeg taenkte på, hvordan vi kunne lave en video til sådan en sang. Jeg lavede en lille storyboard for handlingen og ringede til Kasper, der stillede bilen til rådighed for en dag. Sådan kom den video i hus, og den er foreløbig blevet set af 40.000 på Facebook, siger Jes Holtsø.

– Var det ikke nemmere, hvis dig og kaeresten flyttede sammen?

– På grund af nogle forskellig­e ting, som jeg ikke vil ind på her, er det vanskeligt for os. Ellers vil vi have gjort det for lang tid siden. Det er hende, jeg vil bruge resten af mit liv på at vaere sammen med.

Men de populaere film har også åbnet dørene for Holtsø & Wittrock i specielt det tidligere Østtysklan­d, hvor Olsen Banden stadig er meget populaer, og det har smittet af på Holtsø, der er ved at opbygge et publikum på de kanter.

– De kan simpelthen huske dig som Børge i de film?

– Ja, og det er en hel historie for sig, hvorfor Olsen Banden er så store dernede. Regimet anså Egon som en kommunist-arbejder helt, mens befolkning­en så ham som den lille mand, der kaempede mod det store system. To modsatrett­ede opfattelse­r, der betød, at Olsen Banden som de eneste udenlandsk­e film-produktion­er uhindret kunne gå gennem censuren.

– Så for dem fra vores generation står Egon og Olsen Banden som en frihedsfak­kel, og de har givet det videre til den nye generation. Det nyder vi godt af, siger Jes Holtsø.

Makkerparr­et har netop udsendt det fjerde album

 ?? FOTO: LASSE KOFOD ?? Børge, alias Jes Holtsø, på scenen i Kunsthalle i den tyske by Rostock, der rummer en Olsen Bande-udstilling.
FOTO: LASSE KOFOD Børge, alias Jes Holtsø, på scenen i Kunsthalle i den tyske by Rostock, der rummer en Olsen Bande-udstilling.
 ?? FOTO: NORDISK FILM ?? Børge, som vi både herhjemme og i den grad også i det tidligere Østtysklan­d husker ham i selskab med Egon, Benny og Kjeld.
FOTO: NORDISK FILM Børge, som vi både herhjemme og i den grad også i det tidligere Østtysklan­d husker ham i selskab med Egon, Benny og Kjeld.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark