Ekstra Bladet

13-årig anmelder voldtaegt: Blev lokket til møde

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

En 13-årig pige har anmeldt en voldtaegt begået tidligt lørdag aften:

– Det var pigens mor, der kontaktede politiet, fortaeller Jan Hedager, vagtchef, Nordsjaell­ands Politi.

Han fortaeller videre, at en 17-årig er anholdt og sigtet i sagen.

Offeret og den sigtede kender hinanden i forvejen:

– Men jeg kan ikke sige praecist, hvordan. Det er noget, vi undersøger, siger vagtchefen.

Han fortaeller, at de to havde lavet en aftale om at mødes i udkanten af Hornbaek. Aftalen er indgået på sociale medier.

De skulle mødes på Sauntevej i Hornbaek, og da pigen kommer gående til mødestedet, sidder den sigtede inde i et buskads og siger, jeg er herinde. Sådan har offeret forklaret til politiet.

Her udsaettes pigen fuldbyrdet voldtaegt.

– Formålet med mødet var ikke seksuelt samkvem, men noget helt andet, har foruretted­e fortalt. Hun siger tydeligt fra, da han gør de første tilnaermel­ser, fortaeller vagtchefen.

Grov sag

for – Det er en grov og meget ulykkelig sag, tilføjer han.

Af hensyn til efterforsk­ningen vil han ikke uddybe, om den sigtede i forvejen er kendt af politiet. Og eventuelt for hvad.

– Han bliver anholdt tilfaeldig­t. I forbindels­e med efterforsk­ningen har vi afspaerret området.

– Og her kommer den 17årige forbi godt fire timer efter forbrydels­en:

– Betjentene på stedet bliver opmaerksom­me på ham, fordi hans beklaednin­g og generelle udtryk svarer til signalemen­tet på gerningsma­nden, Der er tale om en etnisk dansk dreng fra Sydsjaella­nd, der er på besøg i Hornbaek-området.

Søndag ved middagstid blev drengen fremstille­t i grundlovsf­orhør, og han skal nu sidde varetaegts­faengslet i otte dage.

Han naegter sig skyldig. fortaeller vagtchefen. En ung kvinde blev natten til søndag forsøgt voldtaget, da hun var på vej hjem fra byen i Haderslev.

En mand fulgte efter hende og tvang hende ind i nogle containere på Hiort Lorenzens Vej, hvor han trak ned i hendes trusser. Hun sparkede gerningsma­nden og formåede derfor at flygte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark