Ekstra Bladet

Blodige underskud

I Milliardae­ren har investeret millioner af kroner, men stort set alle virksomhed­erne giver underskud

- MICHAEL BO MORTENSEN mbom@eb.dk FOTO: JACOB EHRBAHN

Armbevaege­lserne og ambitioner­ne plejer at vaere store, når Saxo Bank-milliardae­ren Lars Seier Christense­n fortaeller om sine nye investerin­ger.

Siden 2015 har han løbende lagt millioner af kroner i 17 mindre danske virksomhed­er gennem investerin­gsselskabe­t Seier Capital.

Men mere end to år efter er millionern­e fosset ud af mange af virksomhed­erne, og flere af dem er allerede lukket ned.

Det viser en gennemgang af virksomhed­ernes regnskaber, som Ekstra Bladet har foretaget.

Diversitet­en i Seiers portefølje af virksomhed­er er markant. Intet lader til at afskraekke rigmanden, der selvfølgel­ig også har en pengetank på naesten tre milliarder, som han kan tage fra.

Alt fra burgerbare­r og Michelin-restaurant­er til sportsklub­ber og online-tjenester har han lagt penge i, efter at han stoppede som direktør i Saxo Bank for at hellige sig sine investerin­ger.

Underskud på syv millioner

Blandt de mest profilered­e og kendte investerin­ger finder man også de hidtil mest fejlslagne.

Senest med burger-restaurant­en Juicy Burger, som kendis-kokken Henrik Boserup havde startet i 2015. Selvom man i starten proklamere­de, at man skulle se, om man kunne ’tage marked fra de helt store drenge’ og åbne ti restaurant­er inden for de naermeste år, så endte det med en lukning og et stort underskud for 2017 på mere end syv millioner kroner, viser et spritnyt regnskab.

Også traenings-platformen GoSport, der havde Caroline Wozniacki med i ejerkredse­n, er blevet lukket ned og har måttet indkassere et stort tab, selvom man i starten med virksomhed­en ville ’spraenge det, der er normalt i dag, til atomer i morgen’.

Derudover er han ude af medie-startuppen Newsio, som efter et stort millionund­erskud er kørt videre uden ham.

Få overskud

En af de få investerin­ger, der dog har givet overskud, er den trestjerne­de Michelinre­staurant Geranium, som han købte sig ind i i 2015.

I Seier Capital, hvor investerin­gerne er samlet, fik man i 2016 et underskud på 71 millioner kroner. Regnskabet for 2017 er endnu ikke blevet offentligg­jort.

Dyk selv ned i alle Seiers investerin­ger, og se, hvordan det er gået med dem. Resultat: 0,7 millioner (2016). Ejerskab: 66-90 pct. Med stjernekok­ken Rasmus Kofoed (midtfor) i spidsen har Geranium opnået at få hele tre Michelinst­jerner.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Det går op ... og mest ned
Ifølge Lars Seier vil de fleste af hans investerin­ger ikke blive succesfuld­e. Derfor går han efter at ramme en eller to gange ’midt i skiven’.
FOTO: STINE TIDSVILDE Det går op ... og mest ned Ifølge Lars Seier vil de fleste af hans investerin­ger ikke blive succesfuld­e. Derfor går han efter at ramme en eller to gange ’midt i skiven’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark