Ekstra Bladet

PARKERINGS-CIRKUS

-

PARKERINGS-billetter og isaer parkerings-bøder kan virkelig få bilisterne­s pis i kog. Bare spørg den naermeste parkerings-vagt.

NU ER balladen om by-parkering også rykket ind i Folketinge­t, og det er selvfølgel­ig endt i det rene cirkus. Hvad ellers?

VI RIDSER lige sagen op: I efteråret kunne bilistlobb­yen FDM fortaelle, at bilisterne­s udgifter til parkering og bøder var steget over 40 pct. siden 2008 og snart ventes at runde en mia. kr.

De mange penge fordeles mellem kommunerne og staten efter en indviklet model.

I APRIL tog VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti affaere.

Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) hylede op over for enhver, der gad høre på ham:

’P-billetter må ikke vaere en pengemaski­ne eller skjulte skatter for kommunerne. Vi skal ikke straffe travle familier, der ... ’ og bla-bla-bla. SÅ SKULLE man jo tro, at regeringen og dens støttepart­i havde truffet den logiske følgeslutn­ing at tvinge kommunerne til at saette parkerings-udgifterne for bilisterne ned.

MEN NEJ. Nu vil det blå flertal bare have en endnu større del af det beløb, kommunerne­s ’pengemaski­ner’ genererer.

Økonomi- og indenrigsm­inisteren har altså ikke noget imod, at ’travle familier’ straffes med ’skjulte skatter’, hvis bare staten får en større bid af kagen.

Altså: Parallel-parkeret dobbeltmor­al.

KONTANT vil staten fra naeste år score ekstra ca. 350 mio. kr. årligt, så kommunerne afleverer op mod 450 mio. parkerings-kroner hvert år.

DE STORE kommuner, der typisk opkraever betaling for parkering, taler om ’lovsjusk’ og siger, at de ikke laengere vil have råd til at vedligehol­de og udvide parkerings-ordningern­e. DERFOR forudså de i sidste uge forhøjelse­r af parkerings-priserne. Det får de dog ikke lov til. Op til weekenden meddelte blå blok, at der i den nye ordning nu indføres et loft for parkerings-indtaegter­ne.

Parallel-parkeret dobbeltmor­al

IFØLGE kommunerne betyder indgrebet en masse parkerings­bøvl til skade for alle trafikante­r.

Men den ansvarlige minister fra Liberal Alliance er nok ligeglad. Han får mange nye million-indtaegter i form af ’skjulte skatter’ fra ’travle familier’.

 ?? FOTO: ANDREAS HAUBJERG RITZAU SCANPIX ?? Simon Emil Ammitzbøll-Bille og resten af blå blok er glad for ’skjulte skatter’ fra ’travle familier’.
FOTO: ANDREAS HAUBJERG RITZAU SCANPIX Simon Emil Ammitzbøll-Bille og resten af blå blok er glad for ’skjulte skatter’ fra ’travle familier’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark