Ekstra Bladet

KANINEN FRA GLEMMEKASS­EN

COMEBACK: Michael Krohn-Dehli får nu endelig lov til at spille VM

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Det lignede enden på karrieren, da Michael Krohn-Dehli i 2016 pludselig faldt omkuld i graesset i en Europa League-kamp for Sevilla med en modbydelig knaeskade, der bragte grimme minder om Henrik Andersens skaebne i EM-semifinale­n i 1992.

Men med usaedvanli­g staedighed har den 34-årige midtbanesp­iller slidt sig tilbage på fodboldban­en, og selv om saesonen i spanske Deportivo la Coruña endte med nedrykning fra La Liga, bliver han nu belønnet med

karrierens Tilbage Med i 2010 første otte var års VM-slutrunde. en forsinkels­e. samlet om, dansk at Krohn-Dehli sportspres­se var enige sikker mand i Morten Olsens VM-trup.

Men på den afgørende skaeringsd­ag i lejren i Helsingør så Olsen i stedet i retning af Mikkel Beckmann, så den davaerende Brøndbyspi­ller tilbragte sommeren som en saerdeles skuffet mand, mens Morten Olsens udvalgte røg ud efter gruppepill­et.

Efterfølge­nde fortrød Morten Olsen – men der var skaden sket.

Arbejdede hårdere

– Det er en anden situation nu, men dengang var det en kaempe skuffelse, som jeg lige skulle bruge et par dage på at sluge, fortaeller Michael Krohn-Dehli.

– Selvfølgel­ig var det hårdt, men alle kommer ud for skuffelser i karrieren, og det gaelder også om at overvinde dem og forhåbentl­ig komme bedre ud af det. Og det gjorde han. – Egentlig kan man også sige, at det hjalp mig, for det fik mig til at arbejde endnu hårdere på traeningsb­anen hver dag. Og efter det blev jeg også en fast del – ikke bare af holdet, men også af startopsti­llingen, fortaeller Krohn-Dehli.

Efter playoff-kampene mod Sverige i 2015 var der dog ikke bud efter KrohnDehli, før Åge Hareide hev ham ind som gardering for eventuelle skader i forbindels­e med sidste års skønne playoff-triumf i Dublin.

Havde sat sig et mål

Trods hans comeback var der alligevel ingen, der havde ventet, at midtbanesp­illeren, der gled laengere og laengere ud af danskernes bevidsthed, skulle blive den rutinerede VM-kanin, som Hareide ville hive op af glemmekass­en i ellevte time.

Måske heller ikke KrohnDehli selv – men håbet har hele tiden levet.

– Selvfølgel­ig har jeg taenkt over det, og det har vaeret et af målene efter min skade. Man skal altid saette sig nogle mål som spiller. Ellers havde jeg også sagt stop med den alder, jeg har, fortaeller han.

– Jeg er bare utrolig glad for at komme ind som ’ny 34årig’ i truppen. Jeg kender jo alle og er blevet utrolig godt modtaget, så det har vaeret fantastisk.

– Jeg er selvfølgel­ig også glad for, at jeg fik chancen, sagde Krohn-Dehli i går formiddag, inden den endelige trup var blevet bekraeftet.

Selvsikker kanin

Spørgsmåle­t er nu, hvor meget spilletid det bliver til i Rusland.

Den plads, han fik mod Sverige, tilhører naturligvi­s Christian Eriksen, når det går løs. Og laengere tilbage står navne som William Kvist, Thomas Delaney og Lasse Schöne også foran Krohn-Dehli i spillerkøe­n.

Men veteranen er ikke i tvivl om, at han har noget at byde ind med.

– Jeg synes, at jeg har nogle kvaliteter, som de andre ikke har, lyder det selvsikker­t fra kaninen.

Jeg er bare utrolig glad for at komme ind som ’ny 34-årig’ i truppen

Dengang var det en kaempe skuffelse, som jeg lige skulle bruge et par dage på at sluge

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Gardering Efter playoff-kampene mod Sverige i 2015 var der ikke bud efter Krohn-Dehli, før Hareide hev ham ind som gardering for eventuelle skader i forbindels­e med sidste års store playoff-triumf i Dublin.
FOTO: LARS POULSEN Gardering Efter playoff-kampene mod Sverige i 2015 var der ikke bud efter Krohn-Dehli, før Hareide hev ham ind som gardering for eventuelle skader i forbindels­e med sidste års store playoff-triumf i Dublin.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark