Ekstra Bladet

Bendtner ikke klar til Peru: Nu skal han møde Tromsø

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Nicklas Bendtners fodboldsom­mer bliver ikke helt, som han havde forestille­t sig.

I stedet for VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig i Rusland kan den vragede danske VM-angriber ’se frem til’ at skulle møde Vålerenga, Sandefjord og Tromsø.

Ingen pause

Den norske eliteserie holder nemlig ikke pause under VM-slutrunden. Det betyder, at Nicklas Bendtner ikke bare kan gå skuffet på sommerferi­e nu og pleje sin skadede lyske.

Han skal hjem til Trondheim og den norske liga.

Rosenborg spiller 11. juni nord for polarcirkl­en mod Tromsø. Den kamp bliver Bendtner naeppe klar til, men til gengaeld skulle der vaere en fin chance for, at han er fit for fight til hjemmekamp­en mod Vålerenga 24. juni.

Det er to dage før, at Danmark møder Frankrig i Moskva i sidste puljekamp.

1. juli har Rosenborg en udekamp i Sandefjord, inden det 7. juli gaelder Tromsø på hjemmebane. Derefter går den norske liga på en kort pause, men så er der selvfølgel­ig de europaeisk­e kampe.

Det er ikke kun en kaempe bet for Bendtner, at han ikke kommer til VM. Også hans norske arbejdsgiv­er havde kalkuleret med et BendtnerVM og et muligt salg efterfølge­nde.

Uventet selskab

Nicklas Bendtner blev ligatopsco­rer i sidste saeson, men har blot scoret tre mål i 11 ligakampe i denne saeson for de norske mestre.

I Rosenborg er Alexander Søderlund aktuelt topscorer med seks mål i denne saeson, og selv om Nicklas Bendtner er et stort navn deroppe, er det ikke givet på forhånd, at han får pladsen i startopsti­llingen på bekostning af Søderlund.

Den norske angriber havde regnet med, at han skulle vaere ’the main man’ på Lerkendal denne sommer, men nu får han uventet selskab af en dansker, der meget hellere ville vaere i Rusland ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark