Ekstra Bladet

Kanonvalg

-

bankende MED SOMMERVARM­EN ned over Helsingør og omegn skruede Åge Hareide en tur op for termostate­n og smed fire spillere en tur på grillen.

Farvel og tak for denne gang til Andreas Bjelland, Nicklas Bendtner, Mike Jensen og Peter Ankersen – og skal man haeve øjenbrynen­e, så er det over Bjellands og Bendtners exit.

man ikke SELVFØLGEL­IG TAGER skadede spillere med til VM – selv om en Christian Eriksen med en lignende skadeshist­orie formentlig havde fået en plads med håb om bedring.

Alligevel giver Hareides pointe om at have friske og kampklare spillere med god mening. Med skadede folk i truppen vil alt for meget opmaerksom­hed gå på netop dem. Bliver de klar? Hvordan går det med skaderne? Og meget mere i samme dur.

aergerligt JA, DET ER FANDENS for de fire, men kun Andreas Bjellands exit er en direkte svaekkelse af landsholde­t – men igen: Manden har ikke spillet en kamp i to måneder, og Andreas Christense­n er en fuldgod afløser. Så må vi andre leve med, at VM bliver lidt mere tomt og lidt mere kedeligt uden Nicklas Bendtner ...

Men helt aerligt: Selv om Bendtner har en saerlig status i fodbold-Danmark og på landsholde­t, så skal man ikke uddele en VM-billet til en halvskadet spiller, der tilmed kaemper med både målscoring og spillemaes­sig form.

Åge Hareide kunne have satset og senere skiftet ud i truppen, hvis eksempelvi­s Bendtner ikke var blevet klar, men respekt for at have trukket en streg i sandet – og så arbejde videre med de spillere, der er udvalgt.

der grund til TIL GENGAELD er at hive en ekstra gang i klaphattes­noren over Dolbergs VM-billet.

I en forudsigel­ig trup uden unge kaniner pynter han gevaldigt, og med Ajax-kometen får landsholde­t en aegte 9’er, der har ph.d. i afslutning­er!

Han sparker så godt til kuglen, at man naermest får tårer i øjnene. Tørt, hårdt og velplacere­t og ofte med den nødvendig kvalitet.

Kasper Dolberg er naturligvi­s ikke førstevalg, og Danmarks VM står ikke og Kasper falder med ham, men med Andreas Cornelius tvivlsom og Nicolai Jørgensen, der ikke ligefrem udstråler topform, kan der meget vel blive brug for den unge dansker i Rusland.

Hareides HVORDAN SER ÅGE VM-trup ellers ud? Målmaend: Intet nyt, blot klasse. Her kommer Danmark overhovede­t ikke i naerheden af problemer. Det er Danmarks Forsvar: styrke, rygrad og midlet til at komme videre fra puljen. Simon Kjaer det klippefast­e omdrejning­spunkt, men der er masser af kvalitet centralt. Alternativ­erne på backpladse­rne er noget tyndere, men defensivt ser det fremragend­e ud.

Måske ikke fantastisk Midtbane: sammenlign­et med så mange andre nationer, men den er sammenspil­let og har naturligvi­s Christian Eriksen som den funklende diamant. Alternativ­erne er ikke formidable, men masser af rutine og fodboldfor­stand blandt indhoppern­e.

Her gør det ondt. Angreb:

Nicklas Bendtner er ude, Andreas Cornelius er småskadet, og resten er ramt af mere eller mindre i måltørke gennem laengere tid.

Med en ekstra angriber i forhold til den oprindelig plan har Hareide dog masser af muligheder for at blande de tre i front. Det er forhåbentl­ig Danmarks styrke.

Daniel SKAL VI LIGE RUNDE

Wass en gang mere efter svineren til Hareide og DBU, så lad os banke fast med nagler, at den gode Wass har håndteret sine landsholds­chancer umanerligt dårligt. Både på og uden for banen. Ja, han er en fantastisk fodboldspi­ller og den formentlig bedste Christian Eriksen-substitut, vi har, men jeg synes, at Åge Hareide har en pointe, når han siger, at Daniel Wass har taget sine egne valg, og at det har nogle konsekvens­er for ham.

Et landshold er ikke noget tag-selv-bord, hvor man kommer til middagen, når man sådan lige føler for det. Her savner man noget karakter og rygrad fra La Ligaspille­ren.

Vanvittigt aergerligt, selvfølgel­ig, for gu’ faen er han en god fodboldspi­ller!

Åge Hareide kunne have satset og senere skiftet ud i truppen, hvis eksempelvi­s Bendtner ikke var blevet klar, men respekt for at have trukket en streg i sandet

WASS, Åge AT BÅDE DANIEL

Hareide og DBU bliver enige om at lyve over for omverdenen med en skadeshist­orie er bare til at kaste op over. AErlighed og sandhed. Hvor svaert kan det lige vaere!

sidste komma forhåbentl­ig NU ER DET også blevet sat i Wass-sagaen – og selv om jeg stadig kunne se Pierre-Emile Højbjerg spille en rolle på et dansk VM-hold, så er den overordned­e konklusion, at Åge Hareide har ramt truppen temmelig skarpt.

Nu skal det så følges op af en stor dansk slutrunde af den slags, der bliver stående i hukommelse­n.

 ?? FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/RITZAU SCANPIX ?? Kasper Dolberg sparker så godt til kuglen, at man naermest får tårer i øjnene. Tørt, hårdt og velplacere­t og ofte med den nødvendig kvalitet. I en forudsigel­ig trup uden unge kaniner pynter han gevaldigt, fastslår Ekstra Bladets sportsreda­ktør.
FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/RITZAU SCANPIX Kasper Dolberg sparker så godt til kuglen, at man naermest får tårer i øjnene. Tørt, hårdt og velplacere­t og ofte med den nødvendig kvalitet. I en forudsigel­ig trup uden unge kaniner pynter han gevaldigt, fastslår Ekstra Bladets sportsreda­ktør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark