Ekstra Bladet

DRAMA I PARIS: REDDET AF MØRKET

21-årige Daria Kasatkina viste alt sin smartness og var foran 7-6, 3-3, da det snigende tusmørke udsatte afgørelsen til i dag

-

PARIS (Ekstra Bladet): Mange vurderer, at hun er så stort et talent, at hun inden for en overskueli­g fremtid kommer til at toppe verdensran­glisten.

21-årige Daria Kasatkina har en kaempestor vaerktøjsk­asse på en tennis- og isaer grus-bane, og den så i fjerde runde af French Open ud til at vaere for stor til, at Caroline Wozniacki i laengden kunne finde modsvar nok på hendes smarte manøvrer.

Men klokken 21.23 reddede mørket formentlig danskeren fra et truende nederlag. Russeren fører således den taette, spaendende og i lange perioder meget velspilled­e og spektakula­ere kamp med 7-6, 3-3. Den genoptages på samme bane i dag.

Kampen blev i sidste øjeblik flyttet fra Suzanne Lenglen, hvor Caroline har tabt til Jelena Ostapenko (kvartfinal­e sidste år), Kaia Kanepi (3. runde 2012) og Daniela Hantuchova (3. runde 2011), til Court Philippe Chatrier, hvor hun havde spillet sine tre første kampe.

Tre dobbeltfej­l

Det kunne umiddelbar­t se ud til at løfte de danske sejrschanc­er et par procent, men det var altså ikke nok. Begge spillere var tydeligvis nervøse, da kampen gik i gang.

Caroline Wozniacki startede med at serve og gik ellers foran 30-0 på en susende baghånd ned langs linjen. Men så gik der grus i maskinerie­t. En dobbeltfej­l og et par flyvende forhåndsfe­jl senere var hun brudt.

Men gaven virkede ikke beroligend­e på den unge russer. Helt usaedvanli­gt gik hun ud og lavede tre dobbeltfej­l på stribe, og på første danske breakbold slog også hun sin forhånd ud.

Kasatkina fik dog igen en dansk hjaelpehån­d til at ryste den forskraekk­else af sig. Wozniacki spillede for løst i et par dueller, flugtede uskarpt, slog forkølede stopbolde og røg for langt bag baglinjen. Hun blev brudt på den anden russiske breakbold.

Knivskarp stopbold

De naeste serveparti­er blev holdt, og så lykkedes det endelig for Caroline. En knivskarp stopbold gav to breakbolde.

På den første slog hun en serveretur­nering ud, men den naeste endte efter en lang duel i nettet på russisk side. 3-3. Hun holdt sikkert til 4-3 og fortsatte med mere fart i grundslage­ne frem til to breakbold, og på den anden lagde hun så tungt et pres på Kasatkina, at hun til sidst slog ud.

Så kunne Caroline Wozniacki gå ud og serve det vigtige, første saet hjem, og hun bragte sig da også foran 3015, men så blev det lidt for nervøst – og løst. Kasatkina udnyttede det med en smart, vinklet baghånd, som Caroline ikke kunne traekke ind på banen.

Den 21-årige modstander viste hele arsenalet frem ved at springe ind i sine baghåndssl­ag, saette kick i serverne og lufte forhånden med det drilske spin.

Stor respekt

Den sidste havde danskeren tydeligvis stor respekt for, og hun benyttede de fleste lejlighede­r til at skifte til baghåndssi­den.

Wozniacki spillede for løst i et par dueller, flugtede uskarpt, og slog forkølede stopbolde

Hendes egen ellers så driftsikre baghånd svigtede i naeste serveparti, og så stod Kasatkina pludselig med tre breakbolde, reelt små saetbolde.

Så haevede Wozniacki niveauet og spillede fire rigtigt flotte point. En baghånd i nettet trak dog partiet ud, men til sidst gjorde russeren det samme. 6-5.

De to måtte i tiebreak, og den blev omskifteli­g og varieret med fejl og fejende flotte dueller. Den erfarne verdenstoe­r kom bagud 0-2 men en dobbeltfej­l gav det første af en serie danske point. Foran 3-2 var Wozniacki slemt på haelene gaettede rigtigt på et russisk straffespa­rk og kunne slå en hård kontra. Sidebytte ved 4-2.

Kom staerkt tilbage

I de efterfølge­nde point blev hun drevet rundt af russeren, som kom staerkt tilbage og bragte sig foran med 5-4. 5-5, og så skulle det naeste point give saetbold.

Caroline bragede en retur ud på en andenserv, smed sin ketsjer og modtog publikums mishag. I den naeste duel slog hun noget krampagtig­t en ikke alt for svaer forhånd ud, og så var saettet russisk.

Kampbilled­et var desvaerre, at stortalent­et slappede af i sine slag, mens Wozniacki slog mere krampagtig­t til for mange bolde. Russeren var i løbet af saettet kommet op i hovedet på hende.

Hun kom dog frisk ud til andet saet og slog sig frem til to breakbolde, men igen kom hun et skridt bagefter og fik ikke udnyttet dem. Bagud 030 i egen serv fik hun alligevel udlignet, og så blev der igen piftet af hende.

Stoppet og udsat

Danskeren bad nemlig tilsynelad­ende stigedomme­ren om at stoppe kampen på grund af tiltagende mørke, og Kasatkina tilslutted­e sig angiveligt vurderinge­n. En laengere diskussion fulgte ved nettet. En overdommer blev kaldt ind. Og mens publikum taktfast klappede for at få mere spil, blev det besluttet at fortsaette.

Var det en Caroline-manøvre for at bryde modstander­ens rytme, lykkedes den ikke. Kasatkina servede sig på 2-1. 2-2 blev til 3-2, mens tusmørket kom snigende.

Danskeren bragte sig i et spaendende parti på omgangshøj­de, og så bad hun om en ny vurdering. Denne gang blev kampen udsat.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE ARCHAMBAUL­T ?? Det så sort ud Caroline Wozniacki skal i aktion igen i dag ved French Open. Her skal hun faerdigspi­lle ottendedel­sfinalen mod Daria Kasatkina, efter at opgøret i aftes blev afbrudt i andet saet på grund af mørke.
FOTO: CHRISTOPHE ARCHAMBAUL­T Det så sort ud Caroline Wozniacki skal i aktion igen i dag ved French Open. Her skal hun faerdigspi­lle ottendedel­sfinalen mod Daria Kasatkina, efter at opgøret i aftes blev afbrudt i andet saet på grund af mørke.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark