Ekstra Bladet

HER HAR KVINDERNE BUKSERNE PÅ

GIRLPOWER: Fortuna Hjørrings nykårede danmarksme­stre behøver ikke hjaelp fra de nye superligam­aend fra Vendsyssel FF, der kaemper med dårlig økonomi

- PETER BAGGE

Giganter som Manchester City, Barcelona og PSG har det. Og herhjemme er Brøndby med på vognen.

Alle de naevnte har ligesom flere andre klubber herreog kvindehold under samme navn.

I Hjørring bliver det ikke til mere end en kop kaffe.

Efter at have fejret oprykninge­n til Superligae­n for maendene fra Vendsyssel FF i Hjørring er turen nu kommet til kvinderne fra Fortuna Hjørring, der i går blev mestre efter en overbevise­nde udebanesej­r på 4-0 over BSF.

Umiddelbar­t er der ingen amoriner i luften før den kaffedate, som Vendsyssel­s direktør, Mogens Krogh, har inviteret sig selv på hos formand Jette Andersen i Fortuna Hjørrings førerbunke­r, da Ekstra Bladet mødtes med de to fodboldled­ere på deres faelles hjemmebane.

Maend med millioner

Fortuna Hjørring behøver takket vaeret verdens tredjestør­ste ungdomstur­nering, Dana Cup med 1000 hold, ikke 11 maend for at få hjulene til at køre rundt.

Men maendenes succes kan bruges i relation til Hjørring Kommune, der efter Vendsyssel FF’s overrasken­de oprykning straks pungede ud med yderligere tre millioner kroner oven i de tre millioner, som allerede var blevet bevilget til påtraengen­de projekter såsom forbedring­er af toiletforh­old.

Andre to millioner kroner er kommet fra en lokal fond, men der er dog ikke udsigt til et nyt stadion i stil med dem i Hobro, Silkeborg og snart også Helsingør.

– Når vi skal spille Champions League, skal toilettern­e i vores nye tribune vaere aflåst, så det gav nogle uforudsete udfordring­er, fortaeller Jette Andersen.

Det er ikke kun toiletforh­oldene, Vendsyssel FF skal have forbedret, inden Superligae­n starter om halvanden måned.

Udeholdene­s busser skal have en indhegning, og der skal vaere en sikkerheds­sluse, hvor de medrejsend­e fans kan blive visiteret.

Håber på dispensati­on

Det er heller ikke nok med 600 siddeplads­er, der er på Hjørring Stadion i dag, men Mogens Krogh har en forventnin­g om, at Vendsyssel FF ligesom andre oprykkere fra 1. division kan få dispensati­on for kravet om mindst 3000 saeder.

Endelig mangler en ny tribune på den modsatte langside at blive overdaekke­t med et tag, som vil koste i omegnen af 17 millioner kroner.

– Vi må klare tingene hen ad vejen, lyder det fra Mogens Krogh.

Selv om Vendsyssel FF er helt ny i Superligae­n, mens Fortuna Hjørring er mange gange dansk mester og fast Champions League-deltager, må kvinderne paent traede i baggrunden.

– Vi kan først planlaegge vores program, når vi ved, om Vendsyssel skal spille fredag, lørdag, søndag eller mandag, fortaeller Jette Andersen, der står i spidsen for en klub, der på den sportslige front er langt bedre stillet end Vendsyssel FF.

Fortuna Hjørring har åbnet et fodboldaka­demi, som har tiltrukket mere end en snes unge, talentfuld­e kvinder fra hele Danmark. Modsat må Mogens Krogh på grund af licensregl­erne se de største drenge-talenter fra Hjørring og omegn smutte til AaB, som med en såkaldt A-licens i ungdomsrae­kkerne kan spille i de bedste raekker.

Trods en økonomiske indsprøjtn­ing fra bestyrelse­sformand og klubejer Jacob Andersen må Vendsyssel FF leve med en dårlig økonomi.

Fortuna behøver takket vaeret verdens tredjestør­ste ungdomstur­nering ikke 11 maend for at få hjulene til at køre rundt

Jeg kan ringe til Allan Gaarde i AaB og høre, om der er spillere i overskud, som kan gøre Vendsyssel bedre

Derfor har oprykkerne kun en såkaldt T-licens, så de bedste ungdomshol­d kan kun spille med i tredjebeds­te raekke.

– Der er ikke mere 50 kilometer til Aalborg, så der er

igennem årene smuttet mindst et halvt hundrede talenter til AaB. Det er den vaesentlig­ste årsag til, at Vendsyssel har et hold uden lokale spillere, fortaeller Mogens Krogh.

Ingen af spillerne i startopsti­llingen i den afgørende playoff-kamp mod Lyngby var således hjemmefødn­inger.

– Jeg kan ringe til Allan Gaarde i AaB i transfervi­nduet og høre, om der er spillere i overskud, som kan gøre Vendsyssel bedre. Indtil videre har det ikke vaeret tilfaeldet, siger Mogens Krogh, der i stedet har måtte søge andre steder efter ledige eller overskyden­de spillere, som gerne må vaere gratis.

Taktikken med fortrinsvi­s gratis spillere lykkedes med stor succes i den forløbne saeson, hvor Vendsyssel FF efter at have sagt farvel til 14 spillere tog hul på 2017/18saesonen med syv spillere.

Hen ad vejen blev truppen suppleret, så klubben til slut nåede op på at råde over 20 spillere plus to målmaend.

Alligevel var vendelboer­ne traengt før en kamp i Roskilde med ni spillere var skadet, så assistentt­raener, Jens Berthel Askou, der nu cheftraene­r, måtte på banen.

En kaotisk saeson

Den overrasken­de oprykning blev sikret i en på flere måder kaotisk saeson, som startede med, at sportschef Jacob Krüger blev fyret, efter at Vendsyssel FF missede to muligheder for at blive superligak­lub med nederlag til Hobro og Horsens.

Da vendelboer­ne i foråret havnede i en krise, røg cheftraene­r Erik Rasmussen, og direktør Mogens Krogh med traenererf­aring fra Naestved og Holbaek måtte i de sidste hektiske uger også fungere som assistentt­raener.

Det sidste er et overstået kapitel med ansaettels­en af den tidligere udlandspro­f Mike Tullberg fra AGF.

– Døgnet har ikke mere end 24 timer, og lige nu handler det om mere end at få stadion optimeret til Superligae­n og skaffet nogle spillere, siger Mogens Krogh, der allerede er godt i gang med at købe ind.

Det skal ikke købes nye 14 spillere som sidst, men syvotte nye kan Vendsyssel FF sagtens nå op på.

– Vi kan vel sammenlign­es med Horsens. Jeg gaetter på, at vi ligesom dem vil ende med at have et spillerbud­get på ti millioner kroner, forudser Mogens Krogh.pba@eb.dk

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Må overgive sig
Vendsyssel FF-direktør Mogens Krogh kan slet ikke hamle op med Jette Andersen, der står i spidsen for de mangedobbe­lte danske mestre fra Fortuna Hjørring, hvad angår sportslig succes. Men maendenes oprykning har allerede kastet flere...
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Må overgive sig Vendsyssel FF-direktør Mogens Krogh kan slet ikke hamle op med Jette Andersen, der står i spidsen for de mangedobbe­lte danske mestre fra Fortuna Hjørring, hvad angår sportslig succes. Men maendenes oprykning har allerede kastet flere...
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE ?? Benjamin Lund og de øvrige Vendsyssel FFspillere nedlagde Lyngby i de vigtige playoffkam­pe.
FOTO: LISELOTTE SABROE Benjamin Lund og de øvrige Vendsyssel FFspillere nedlagde Lyngby i de vigtige playoffkam­pe.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark