Ekstra Bladet

Flensburg-Handewitt vinder første mesterskab i 14 år

-

Flensburg-Handewitt er tysk mester i herrehåndb­old for første gang i 14 år.

Guldet blev sikret på dramatisk vis i sidste spillerund­e, hvor den danskertun­ge klub i Nordtyskla­nd vandt med 22-21 over Frisch Auf Göppingen.

Mange danskere

Dermed var det uden betydning, at Nikolaj Jacobsens Rhein-Neckar Löwen selv vandt 28-25 over Leipzig. Rhein-Neckar må nøjes med andenplads­en, da holdet sluttede et point efter Flensburg. I truppen har de tyske håndboldme­stre en stor dansk delegation bestående af Kevin Møller, Lasse Svan Hansen, Anders Zachariass­en, Henrik Toft Hansen, Rasmus Lauge og Thomas Mogensen.

Sidst Flensburg-Handewitt blev mestre, hed profilerne på holdet Lars Krogh Jeppesen, Joachim Boldsen, Søren Stryger og Lars Christians­en.

I lang tid var Göppingen ved at spolere søndagens guldfest Flens-Arena, der tidligere var kendt som Campushall­e. Her var Danmarks statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen (V), blandt tilskuerne. i

Stor tålmodighe­d

Gaestehold­et gjorde alt for at saenke tempoet og spillede med stor tålmodighe­d.

Da Göppingen samtidig blev ved med at haenge på stillingsm­aessigt, spredte nervøsitet­en sig efterhånde­n også til publikum.

Med syv andenplads­er siden mesterskab­et i 2004 har Flensburg vaeret kendt som den evige toer i tysk håndbold, men med et forspring på to mål inden kampens sidste minut, brød en udsolgt arena ud i guldglaede og tårer.

Det gjaldt også Thomas Mogensen, som spillede sin sidste kamp efter 11 år i Flensburg. Også Kevin Møller og Henrik Toft Hansen forlader klubben i sommerpaus­en. De kan alle pakke en guldmedalj­e ned i flyttekass­erne.

Ritzau

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Med syv andenplads­er siden mesterskab­et i 2004 har Flensburg vaeret kendt som den evige toer i tysk håndbold, men i går brød jublen igen løs i Flensburg.
FOTO: ALL OVER PRESS Med syv andenplads­er siden mesterskab­et i 2004 har Flensburg vaeret kendt som den evige toer i tysk håndbold, men i går brød jublen igen løs i Flensburg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark