Ekstra Bladet

Thorbjørn triumferer i Italian Open

-

Den danske golfspille­r Thorbjørn Olesen kan rejse hjem Italian Open med karrierens femte European Tour-sejr i bagagen.

Den 28-årige nordsjaell­aender gik i går sidste runde i syv slag under par, og det rakte til at holde italienere­n Francesco Molinari bag sig i en spaendende afslutning.

Olesen og Molinari gik ind til sidste runde side om side på en delt andenplads efter englaender­en Lee Slattery.

Fantom-runde

På banen ved Gardasøen kunne Slattery dog ikke helt følge op på lørdagens fantomrund­e i 62 slag, og han begyndte snart at halte lidt efter den dansk/italienske duo.

Efter at have delt førsteplad­sen med Olesen gik det dog galt for Molinari på 17.og naestsidst­e hul, hvor han måtte notere en bogey.

Det åbnede porten til sejren på vid gab for Thorbjørn Olesen, der førte med et slag, inden han skulle ud på sine to sidste huller.

Med dagens syvende birdie bragte danskeren sig to slag i front inden sidste hul, og da begyndte det for alvor at dufte af en sejr.

Stod for presset

Molinari gjorde dog sit til at bevare spaendinge­n ved at lave en birdie på sidste hul. Det tvang Olesen til mindst at gå 18. hul i par, men danskeren stod for presset og sikrede sig sejren.

Det er Thorbjørn Olesens femte European Tour-triumf. Han vandt senest i Turkish Open tilbage i november 2016.

Yderligere to danske spillere var i aktion i finaleweek­enden, men hverken Søren Kjeldsen eller Lucas Bjerregaar­d var i stand til at gøre sig gaeldende i den sjove ende.

Ritzau

 ?? FOTO: AP ?? Thorbjørn Olesen holdt hovedet koldt på sidste runde og sikrede sig den femte European Tour-sejr.
FOTO: AP Thorbjørn Olesen holdt hovedet koldt på sidste runde og sikrede sig den femte European Tour-sejr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark